Kakijevi piškotki

Kaki

Sestavine:
(za približno 40 piškotkov)

1 skodelica kakijevega mesa/pulpe
1 žlička pecilnega praška
1 skodelica sladkorja
2 žlički mletega cimeta
1/2 žličke klinčkov
ščepec soli
1 jajce
2 skodelici bele moke
1 skodelica rozin
1 skodelica mletih orehov
1/2 skodelice masla

Priprava:
Za pripravo kakijevih piškotkov potrebujemo skodelico na majnše koščke narezanega kakijevega mesa, ki ga dobimo iz zrelih, mehkih kakijev, katerim smo odstranili lupino ter pecelj. Najprej dodamo žličko pecilnega praška ter dobro premešamo. Dodamo še ostale sestavine: sladkor, cimet, klinčke in ščepec soli, celo jajce, moko, rozine, mlete orehe in maslo. Vse skupaj dobro premešamo ter s pomočjo žlice oblikujemo piškotke, ki jih položimo v pekač na papir za peko (pri tem pazimo, da se piškotki ne dotikajo). Segrejemo pečico na 190°C ter pečemo približno 10 minut, da dobijo piškotki lepo zlato zapečeno barvo.

V novembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo še recepta za kostanjevo kremo s kakijem. Jed so za revijo pet zvezdic pripravili v Turistični kmetiji Saksida iz Zalošč.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: