Sladki ravioli s kostanjevim nadevom

Ravioli

Testo:
2 rumenjaka
1 žlica vode
2 žlici belega slajšega vina
4 žličke oljčnega olja
200 g bele moke

Nadev:
20 dag kostanja
1/4 skodelice sesekljane kandirane pomarančne lupinice
3 žlice praženih sesekljanih mandljev
3 žlice naribane jedilne čokolade
1 žlica amaretto likerja
1,5 čajne žličke čistega vanilijevega ekstrakta
4 žličke medu
pol žličke mletega cimeta
olje
sladkor v prahu za okras

Priprava:
Za testo najprej dobro premešamo rumenjaka, vodo, vino in oljčno olje. Moko presejemo na čisto delovno podlago ter v sredini naredimo vdolbino. Vanjo zlijemo pripravljeno maso ter počasi dodajamo moko, dokler ne dobimo čvrstega testa. Pustimo ga počivati približno 20 minut.
Medtem pripravimo nadev. Najprej pripravimo kostanjev pire iz kuhanega kostanja. Dodamo še kandirane pomaranče, mandlje, čokolado, amaretto, ekstrakt vanilije, med in cimet ter dobro premešamo.
Testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo kroge s premerom približno 7 cm (lahko si pomagate s kozarcem). Ostanek testa zgnetemo in ponovno razvaljamo in ponavljamo postopek dokler ne zmanjka testa. Na sredino kroga damo žlico ali dve kostanjevega nadeva ter zapremo krog tako, da z vilico dobro stisnemo robove.
Raviole v kropu skuhamo in nato dobro odcejene še malo popražimo na vročem olju (odlagamo jih na papirnato brisačo, da vpije olje). Posipamo jih s sladkorjem v prahu in še tople ponudimo.

V novembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo še nekaj receptov s kostanjem: kostanjeva krema s kakijem, kostanjeva juha, s kostanji nadevan file gosi, puranove culice v kostanjevi omaki.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: