Limonini mafini

Limonini mafini

Sestavine:
(za približno 12 mafinov)

250g bele moke
1 vrečka pecilnega praška
200g sladkorja
ščep soli
3 manjše neškropljene limone
125g masla
3 jajca
250 g skute
sladkor v prahu za posip

Priprava:
V skledi najprej zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, ščepec soli ter fino nastrgano limonino lupinico (uporabimo lahko lupinico vseh treh neškropljenih limon). V kozici raztopimo maslo ter ga v posebni posodi zmešamo skupaj z jajci, limoninim sokom treh limon in skute. Dodamo še mešanico iz prve posode ter toliko premešamo, da se vse sestavine navlažijo. V vdolbinice pekača za mafine položimo papirnate modelčke ter jih z maso napolnimo do treh četrtin. Pečico segrejemo na 180 °C ter pečemo mafine približno 25-30 minut, da postanejo zlato zapečeni. Počakamo, da se ohladijo ter jih posipamo s sladkorjem v prahu.

V decembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo recept za zimski mafin, ki ga lahko pripravite s Kotanyi mešanico začimb za medenjake.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: