Limonini mafini

Limonini mafini

Sestavine:
(za približno 12 mafinov)

250g bele moke
1 vrečka pecilnega praška
200g sladkorja
ščep soli
3 manjše neškropljene limone
125g masla
3 jajca
250 g skute
sladkor v prahu za posip

Priprava:
V skledi najprej zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, ščepec soli ter fino nastrgano limonino lupinico (uporabimo lahko lupinico vseh treh neškropljenih limon). V kozici raztopimo maslo ter ga v posebni posodi zmešamo skupaj z jajci, limoninim sokom treh limon in skute. Dodamo še mešanico iz prve posode ter toliko premešamo, da se vse sestavine navlažijo. V vdolbinice pekača za mafine položimo papirnate modelčke ter jih z maso napolnimo do treh četrtin. Pečico segrejemo na 180 °C ter pečemo mafine približno 25-30 minut, da postanejo zlato zapečeni. Počakamo, da se ohladijo ter jih posipamo s sladkorjem v prahu.

V decembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo recept za zimski mafin, ki ga lahko pripravite s Kotanyi mešanico začimb za medenjake.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: