Bučkina juha z ajdovo kašo

Bučkina juha z ajdo

Sestavine:
(4 osebe)

Juha:
20 g maščobe
500 g bučk
1 l kostne ali zelenjavne juhe
0,2 kg krompirja
50 g ajdove kaše
limonin sok po okusu
muškatni orešček, bazilika
0,5 dl kisle smetane
1 rumenjak
peteršilj

Priprava:
Na maščobi (lahko oljčno olje) prepražimo narezane bučke (nekaj jih prihranimo za dekoracijo), prilijemo kostno oziroma zelenjavno juho. Dodamo olupljen in na koščke narezan krompir ter kuhamo, da se krompir in bučke zmehčajo. Juho odstavimo in s paličnim mešalnikom zmiksamo. Dodamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo in začimbe ter ponovno prevremo. Juho odstavimo, nekoliko ohladimo, legiramo (dodamo mešanico rumenjaka in kisle smetane) ter potresemo s sesekljanim peteršiljem. Pred serviranjem dodamo še rezine v ponvi popečenih bučk.

Še več receptov za jedi z ajdovo kašo, ki so jih pripravili študenti BIC Ljubljana Višja strokovna šola, pa je objavljenih v januarski številki revije Pet zvezdic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: