2 x juha z medom

Medena juha
Tokrat vam ponujamo dva recepta, kako pripraviti juho z medom. Več o slovenskem medu z geografskim poreklom, receptih z medom in medenih pijačah pa v novi, februarski številki revije Pet zvezdic, ki je že v prodaji.

MEDENA INGVERJEVA JUHA S PISTACIJAMI
(za 4 osebe)

300 g hrušk
0,5 l vode
0,5 dl belega vina
5 g ingverjeve korenine
130 g medu
1 dl hruškovega žganja
80 g sesekljanih pistacij

Priprava: Hruške olupimo, odstranimo peške in narežemo na koščke. V pol litra vode prilijemo malo vina, dodamo hruške in zavremo. Nato dodamo drobno nasekljano ali naribano ingverjevo korenino (ne preveč) ter vse skupaj kuhamo 20 minut. Hruške pretlačimo in juho osladimo z medom. Za boljši okus lahko po želji prilijemo še malo hruškovega žganja. Potresemo s sesekljanimi pistacijami in ponudimo.


ZELENJAVNI LONEC Z MEDOM
(za 1 kotliček)

1 dl sezamovega olja
strok česna
120 g čebule
200 g korenja
80 g kolerabe
50 g paprike
100 g pora
200 g ohrovta
300 g krompirja
200 g cvetače
100 g jajčevcev
200 g paradižnika
4 g mehke moke
paprika v prahu
zeliščni šopek (bazilika, timijan, majaron)
janež, sol, poper
100 g medu
2 dl belega vina

Priprava: Zelenjavo očistimo in poljubno narežemo. V kotličku segrejemo olje in dodamo sesekljan česen in čebulo ter popražimo. Ko čebula rahlo porjavi, dodamo zelenjavo, ki se kuha najdlje. Nekoliko popražimo, pomokamo in potresemo s papriko v prahu, še malo popražimo, nato zalijemo z vodo ali zelenjavno osnovo (približno 2 litra) ter začinimo. Vstavimo zvezan zeliščni šopek, ki ga kasneje vzamemo ven. Med kuhanjem postopoma dodajamo ostalo zelenjavo, glede na to, kako dolgo se mora kuhati. Na koncu juhi dodamo med in vino ter po potrebi še začinimo.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: