Pustne miške z rozinami

Miske.jpg

 

Pustne miške z rozinami

Na debeli četrtek se začenja pustno rajanje, zato objavljamo recept za slastne mini miške, ki so jih pripravili v Gostilni Pri Kuklju v Velikih Laščah. Več njihovih pustnih receptov, tudi za špehovko, krofe in krhke flancate, pa najdete v februarski številki revije Pet zvezdic, ki je naprodaj tudi v vseh večjih trgovskih centrih.

Sestavine:
30 dag moke (tip 400)
1,5 dag kvasa
3 dag sladkorja
3 rumenjaki
6 dag masla
1,5 dl mleka
sol
3 dag rozin (namočene in osušene)

olje za cvrtje
sladkor v prahu

Priprava:
Zdrobljen kvas premešamo z žličko sladkorja, s tremi žlicami mlačnega mleka in dvema žlicama moke ter postavimo na toplo, da vzhaja. Vzhajan kvas zlijemo k presejani moki. Nato primešamo še ostale sestavine v bolj mehko testo in pustimo, da malo vzhaja.
Z namaščeno žlico zajamemo testo in ga spuščamo v vroče olje. Miške rumeno ocvremo in tople potresemo s sladkorjem v prahu. 

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: