Pustne miške z rozinami

Miske.jpg

 

Pustne miške z rozinami

Na debeli četrtek se začenja pustno rajanje, zato objavljamo recept za slastne mini miške, ki so jih pripravili v Gostilni Pri Kuklju v Velikih Laščah. Več njihovih pustnih receptov, tudi za špehovko, krofe in krhke flancate, pa najdete v februarski številki revije Pet zvezdic, ki je naprodaj tudi v vseh večjih trgovskih centrih.

Sestavine:
30 dag moke (tip 400)
1,5 dag kvasa
3 dag sladkorja
3 rumenjaki
6 dag masla
1,5 dl mleka
sol
3 dag rozin (namočene in osušene)

olje za cvrtje
sladkor v prahu

Priprava:
Zdrobljen kvas premešamo z žličko sladkorja, s tremi žlicami mlačnega mleka in dvema žlicama moke ter postavimo na toplo, da vzhaja. Vzhajan kvas zlijemo k presejani moki. Nato primešamo še ostale sestavine v bolj mehko testo in pustimo, da malo vzhaja.
Z namaščeno žlico zajamemo testo in ga spuščamo v vroče olje. Miške rumeno ocvremo in tople potresemo s sladkorjem v prahu. 

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: