Koktajl modra laguna

Modra laguna.jpg

Novost, ki jo z marčevsko številko uvajamo v reviji Pet zvezdic, je rubrika Barmanska abeceda – je izobraževalne narave in jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom barmanov Slovenije. Tokrat boste v njej izvedeli številne barmanske pojme na črki A in B (v prihodnjih mesecih pa še na ostale črke).

Revija je naprodaj v vseh večjih trgovskih centrih, nanjo se lahko tudi naročite (elektronska naročilnica na: www.petzvezdic.si). Za »pokušino« pa tokrat na spletni strani objavljamo enega od pojmov in koktajl.

BLUE CURACCAO: Liker značilne izrazito modre barve z okusom pomaranče. Osnova zanj je brezbarvni curracao ali triple sec, ki ga izdelujejo iz pomarančne lupine nezrele pomaranče, nato je dodano umetno barvilo. Zaradi prijetnega okusa in atraktivne barve je v svetu mešanja pijač zelo priljubljen. Med svetovno znane koktajle s to sestavino sodi BLUE LAGOON (modra laguna). Obstaja več variacij na temo. Aperitivni Blue Lagoon: 4 cl vodke, 2 cl likerja blue curaccao, 1 cl limoninega soka – priprava v šejkerju, postrežemo v koktajl kozarcu. Long drink: 1 del vodke, 1 del likerja blue curaccao, 4 deli limonade (ali ananasovega soka) - priprava v šejkerju, postrežemo v večjem kozarcu z ledom.
MINSTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: