Koktajl modra laguna

Modra laguna.jpg

Novost, ki jo z marčevsko številko uvajamo v reviji Pet zvezdic, je rubrika Barmanska abeceda – je izobraževalne narave in jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom barmanov Slovenije. Tokrat boste v njej izvedeli številne barmanske pojme na črki A in B (v prihodnjih mesecih pa še na ostale črke).

Revija je naprodaj v vseh večjih trgovskih centrih, nanjo se lahko tudi naročite (elektronska naročilnica na: www.petzvezdic.si). Za »pokušino« pa tokrat na spletni strani objavljamo enega od pojmov in koktajl.

BLUE CURACCAO: Liker značilne izrazito modre barve z okusom pomaranče. Osnova zanj je brezbarvni curracao ali triple sec, ki ga izdelujejo iz pomarančne lupine nezrele pomaranče, nato je dodano umetno barvilo. Zaradi prijetnega okusa in atraktivne barve je v svetu mešanja pijač zelo priljubljen. Med svetovno znane koktajle s to sestavino sodi BLUE LAGOON (modra laguna). Obstaja več variacij na temo. Aperitivni Blue Lagoon: 4 cl vodke, 2 cl likerja blue curaccao, 1 cl limoninega soka – priprava v šejkerju, postrežemo v koktajl kozarcu. Long drink: 1 del vodke, 1 del likerja blue curaccao, 4 deli limonade (ali ananasovega soka) - priprava v šejkerju, postrežemo v večjem kozarcu z ledom.
MINSTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: