ŠPARGLJEVE DOBROTE V REVIJI PET ZVEZDIC

Sparglji

Restavraciji Pavel 2 v Piranu in v Gostilni Vrtnica v Zgornjem Konjišču. Objavljamo jih v aprilski številki revije Pet zvezdic, ki je že v prodaji v vseh večjih trgovskih centrih. Ste za špargljevo-jagodno sladico? Posebej za revijo Pet zvezdic jo je pripravil Vlado Novoselec, vodja kuhinje v Restavraciji Pavel 2 v Piranu:

Jagode na špargljevem in jagodnem musu s cimetovim zabajonom
(za 4 osebe)

Jagode:
sveže jagode

Špargljev mus:
150 g špargljev
1 dl sladkega muškata
1 žlica medu
150 g mascarponeja 

Jagodni mus:
150 g jagod
1 dl sladkega refoška
1 žlica medu
150 g mascarponeja 

Cimetov zabajon:
4 rumenjaki
2 dl suhega vina
40 g sladkorja
žlička cimeta

Priprava:
Blanširane šparglje glaziramo z medom in vinom. Ko tekočina nekoliko povre, jih zmiksamo v gladko kašo, v katero dodamo mascarpone ter penasto razmešamo. Po istem postopku pripravimo jagodni mus.
Zabajon pripravimo tako, da damo rumenjake v kotliček, dodamo vino, sladkor ter cimet. Na vodni kopeli vse skupaj stepamo v peno.
Mus oblikujemo v žličnike, med katere naložimo sveže jagode in jih prelijemo z zabajonom. Preostanek jagod sladkamo, zmiksamo v  kašo ter precedimo čez drobno cedilo. Z jagodno omako dekorativno okrasimo krožnik in ponudimo.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: