ŠPARGLJEVE DOBROTE V REVIJI PET ZVEZDIC

Sparglji

Restavraciji Pavel 2 v Piranu in v Gostilni Vrtnica v Zgornjem Konjišču. Objavljamo jih v aprilski številki revije Pet zvezdic, ki je že v prodaji v vseh večjih trgovskih centrih. Ste za špargljevo-jagodno sladico? Posebej za revijo Pet zvezdic jo je pripravil Vlado Novoselec, vodja kuhinje v Restavraciji Pavel 2 v Piranu:

Jagode na špargljevem in jagodnem musu s cimetovim zabajonom
(za 4 osebe)

Jagode:
sveže jagode

Špargljev mus:
150 g špargljev
1 dl sladkega muškata
1 žlica medu
150 g mascarponeja 

Jagodni mus:
150 g jagod
1 dl sladkega refoška
1 žlica medu
150 g mascarponeja 

Cimetov zabajon:
4 rumenjaki
2 dl suhega vina
40 g sladkorja
žlička cimeta

Priprava:
Blanširane šparglje glaziramo z medom in vinom. Ko tekočina nekoliko povre, jih zmiksamo v gladko kašo, v katero dodamo mascarpone ter penasto razmešamo. Po istem postopku pripravimo jagodni mus.
Zabajon pripravimo tako, da damo rumenjake v kotliček, dodamo vino, sladkor ter cimet. Na vodni kopeli vse skupaj stepamo v peno.
Mus oblikujemo v žličnike, med katere naložimo sveže jagode in jih prelijemo z zabajonom. Preostanek jagod sladkamo, zmiksamo v  kašo ter precedimo čez drobno cedilo. Z jagodno omako dekorativno okrasimo krožnik in ponudimo.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: