Bezgovi cvetovi v tempuri

Bezeg
Sestavine:
bezgovi (ali akacijevi) cvetovi
100 g vode
1 rumenjak
200 g moke
noževa konica gustina (jedilnega škroba)

Priprava:
V skledi dobro razmešamo ledeno hladno vodo in rumenjak, v drugi posodi pa moko in gustin. Moko stresemo v vodo z jajcem in stepamo (ne predolgo), da dobimo gosto tekoče, rahlo in »puhasto« testo, polno zračnih mehurčkov (gostota testa naj bo podobna kot za palačinke). V maso (ki mora biti ves čas zelo hladna, zato je najboljše, da stoji v posodi z ledenimi kockami) pomakamo cvetove bezga, odcedimo in jih v vročem olju hrustljavo ocvremo. Ocvrte cvetove potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: