Bezgovi cvetovi v tempuri

Bezeg
Sestavine:
bezgovi (ali akacijevi) cvetovi
100 g vode
1 rumenjak
200 g moke
noževa konica gustina (jedilnega škroba)

Priprava:
V skledi dobro razmešamo ledeno hladno vodo in rumenjak, v drugi posodi pa moko in gustin. Moko stresemo v vodo z jajcem in stepamo (ne predolgo), da dobimo gosto tekoče, rahlo in »puhasto« testo, polno zračnih mehurčkov (gostota testa naj bo podobna kot za palačinke). V maso (ki mora biti ves čas zelo hladna, zato je najboljše, da stoji v posodi z ledenimi kockami) pomakamo cvetove bezga, odcedimo in jih v vročem olju hrustljavo ocvremo. Ocvrte cvetove potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: