Figova marmelada

Fige

Sestavine:
1 kg olupljenih fig
1 kozarec vode
500 g sladkorja
sok 1 limone

Priprava:
Olupljene fige pretlačimo, preložimo v lonec, dodamo vodo in zavremo. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo, da se stopi in masa zgosti. Na koncu dodamo limonin sok, odstavimo z ognja in ohladimo. Marmelado nadevamo v steklene kozarce, jih dobro zapremo in shranimo v hladilniku.

V septembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo še druge slastne recepte s figami: sveže fige v hitrih prigrizkih (solata, topla predjed, sladica), pica s kozjim sirom in figami, figov čatni,...

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: