QUICHE (FRANCOSKA PITA) Z AJDOVO KAŠO

Jan1

(na fotografiji skrajno levo)

Sestavine:
100 g klasičnega slanega krhkega testa
50 g ajdove kaše
2 stroka česna
30 g masla
sol, poper 
parmezan
2 dl sladke smetane
2 jajci

Priprava:
Testo za quiche razvaljamo in ga damo v model premera 10 cm in višine 2,5 cm. Obteženega (čezenj položimo peki papir in nanj nasujemo fižol ali riž) pečemo 18 minut na 170 °C. Medtem prepražimo ajdovo kašo s česnom, jo zalijemo z vodo, dodamo maslo in kuhamo do mehkega. Solimo, popramo in pretlačimo. V pretlačeno ajdovo kašo damo parmezan in sladko smetano ter na koncu še jajci. Tako pripravljeno kremo nalijemo na testo in pečemo 2 uri na 80 °C.

Jed je del krožnika z naslovom Koline po moderno, ki ga je pripravil chef Borut Jovan v Restavraciji Prestige (Hotel Livada Prestige, Terme 3000 – Moravske Toplice). Recepte za pripravo svinjskega hrbta, raviola s pečenico, kremo praženega krompirja, čips krvavice in žepek kislega zelja, ki so še na krožniku, ter ostale jedi izpod kuhalnice Boruta Jovana, pa objavljamo v januarski številki revije Pet zvezdic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: