QUICHE (FRANCOSKA PITA) Z AJDOVO KAŠO

Jan1

(na fotografiji skrajno levo)

Sestavine:
100 g klasičnega slanega krhkega testa
50 g ajdove kaše
2 stroka česna
30 g masla
sol, poper 
parmezan
2 dl sladke smetane
2 jajci

Priprava:
Testo za quiche razvaljamo in ga damo v model premera 10 cm in višine 2,5 cm. Obteženega (čezenj položimo peki papir in nanj nasujemo fižol ali riž) pečemo 18 minut na 170 °C. Medtem prepražimo ajdovo kašo s česnom, jo zalijemo z vodo, dodamo maslo in kuhamo do mehkega. Solimo, popramo in pretlačimo. V pretlačeno ajdovo kašo damo parmezan in sladko smetano ter na koncu še jajci. Tako pripravljeno kremo nalijemo na testo in pečemo 2 uri na 80 °C.

Jed je del krožnika z naslovom Koline po moderno, ki ga je pripravil chef Borut Jovan v Restavraciji Prestige (Hotel Livada Prestige, Terme 3000 – Moravske Toplice). Recepte za pripravo svinjskega hrbta, raviola s pečenico, kremo praženega krompirja, čips krvavice in žepek kislega zelja, ki so še na krožniku, ter ostale jedi izpod kuhalnice Boruta Jovana, pa objavljamo v januarski številki revije Pet zvezdic.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: