KRHKI FLANCATI

flancati.jpg
Testo:
500 g moke
2 rumenjaka 
1 jajce
30 g masla
20 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1dl suhega belega vina
sol
 
olje za cvrtje
sladkor za posip

Priprava:
Vse sestavine zmešamo v testo, ki naj bo tako trdo kot za rezance. Pustimo ga počivati eno uro. Razvaljamo ga na tanko in s kolescem narežemo na pravokotnike. Vsakega v sredini dvakrat zarežemo, poljubno prepletemo in v vročem olju ocvremo. Lahko pa jih narežemo na trakove in zavijemo v pentljo ter ocvremo. Odcejene in ohlajene flancate potresemo s sladkorjem v prahu.

Ta recept za krhke flancate so nam zaupali v Gostilni Pri Kuklju (Velike Lašče). V letošnji februarski številki revije Pet zvezdic pa objavljamo recepte za pustne jedi, ki so jih pripravili dijaki gostinstva na Srednji šoli Zagorje: testenica v hrenovi omaki; čebulna juha; knapovsko sonce na moderen način; s suhim sadjem polnjena svinjska rebra z narastkom iz ajdove kaše in ješprenja ter zelenjavno prilogo; mini krofi na jabolčni kremi.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: