KRHKI FLANCATI

flancati.jpg
Testo:
500 g moke
2 rumenjaka 
1 jajce
30 g masla
20 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1dl suhega belega vina
sol
 
olje za cvrtje
sladkor za posip

Priprava:
Vse sestavine zmešamo v testo, ki naj bo tako trdo kot za rezance. Pustimo ga počivati eno uro. Razvaljamo ga na tanko in s kolescem narežemo na pravokotnike. Vsakega v sredini dvakrat zarežemo, poljubno prepletemo in v vročem olju ocvremo. Lahko pa jih narežemo na trakove in zavijemo v pentljo ter ocvremo. Odcejene in ohlajene flancate potresemo s sladkorjem v prahu.

Ta recept za krhke flancate so nam zaupali v Gostilni Pri Kuklju (Velike Lašče). V letošnji februarski številki revije Pet zvezdic pa objavljamo recepte za pustne jedi, ki so jih pripravili dijaki gostinstva na Srednji šoli Zagorje: testenica v hrenovi omaki; čebulna juha; knapovsko sonce na moderen način; s suhim sadjem polnjena svinjska rebra z narastkom iz ajdove kaše in ješprenja ter zelenjavno prilogo; mini krofi na jabolčni kremi.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: