DOMAČI NJOKI V OMAKI S KOZJIM SIROM IN RUKOLO (ALI REGRATOM)

Njoki
Sestavine (za 4 osebe)
Njoki:
0,5 kg krompirja
30 do 40 dag moke TIP 500
sol
1 jajce
Omaka:
1 žlica oljčnega olja
3 dag pancete 
2 žlici sladke smetane
pest rukole (ali regrata)
10 dag kozje skute
10 dag svežega kozjega sira

Priprava:
Krompir (izberemo sorto, ki ni vodena) v olupku skuhamo. Nato ga olupimo in pretlačimo. Ohlajenemu dodamo moko, ščep ali dva soli in jajce ter zamesimo testo. Oblikujemo približno za prst debele »klobase«, ki jih narežemo na poljubno velike njoke. Skuhamo jih v slanem kropu - iz vode jih poberemo, ko priplavajo na površje. Ponudimo jih z omako, ki jo pripravimo tako, da v ponvi na oljčnem olju prepražimo rezinice pancete. Dodamo smetano, sesekljano rukolo ali regrat, skuto in koščke kozjega sira ter kuhane in dobro odcejene njoke.
V krožnik položimo nekaj listov rukole oziroma regrata, nanje stresemo njoke v omaki, po vrhu dodamo še nekaj koščkov svežega kozjega sira in ponudimo.

Jed so pripravili v Gostilni Šajna v Šepuljah, ki jo v besedi, fotografiji in z recepti tudi predstavljamo v marčevski številki revije Pet zvezdic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: