PAVLOVA Z GOZDNIMI JAGODAMI IN MASKARPONEJEVO KREMO

Pavlova

SESTAVINE (za 8 do 10 oseb)

Meringa (podlaga):
300 g beljakov
300 g sladkorja v prahu
300 g kristalnega sladkorja
1 žlica moke
1 žlica jabolčnega kisa

Maskarponejeva krema:
250 g maskarponeja
250 g sladke smetane
50 g sladkorja v prahu
1 vaniljev strok

Omaka in okrasitev:
1 kg gozdnih jagod (ali katerega drugega sezonskega sadja – jagode, maline, borovnice, ribez…)

Priprava: Beljake in sladkor (v prahu in kristalni) stepemo v trd sneg. Nato dodamo moko in kis ter nežno, a dobro premešamo. Maso nadevamo v pekač (do višine 5 cm), obložen s peki papirjem, ki smo ga pred tem premazali z oljem po obeh straneh. Pečemo 90 minut na 110 °C. Meringo nalomimo na poljubne kose in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Medtem pripravimo maskarponejevo kremo. Združimo stepeno smetano (naj ne bo preveč trda), maskarpone, sladkor in semena iz vaniljevega stroka. Premešamo, da se vse lepo poveže v ravno prav gosto kremo. Postavimo na hladno.
Iz polovice jagod pripravimo omako – jagodam dodamo nekaj žlic sladkorja, malo limoninega soka, prekuhamo in precedimo skozi gazo. Ostali del jagod pa uporabimo za okrasitev.
Na krožnik prilijemo nekaj žlic jagodne omake, nanjo položimo košček meringe, dodamo dobro ohlajeno kremo iz maskarponeja in jagode.

Recept za osvežilno sladico »Pavlova malo drugače« nam je zaupal chef Benjamin Launay iz Hotela-restavracije Vander v Ljubljani. Več o njegovi kuharski filozofiji, ki združuje francosko in slovensko kuhinjo, ter recepte za pripravo zajčje terine, raviola z brancinovim nadevom na poru, lososa na brokoliju in počasi pečenega odojka na pireju iz zelene in pečenem jabolku z žajbljevo omako, pa si lahko preberete v zadnji številki revije Pet zvezdic. Naprodaj je v vseh večjih trgovskih centrih, za letno naročnino pa kliknite tukaj: http://www.petzvezdic.si/narocilnica

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: