KRHKI FLACANTI

KRHKI FLACANTI

Testo s sladko smetano:
500 g moka T 400 ali T 500
5 rumenjakov
5 g soli
150 g sladke smetane
40 g sladkorja
40 g belega vina
60 g masla
naribana limonina lupinica
malo mleka (dodamo, če je testo pretrdo)

Priprava:
Sestavine natehtamo in zamesimo gladko testo. Pustimo ga pokritega počivati 50 do 60 minut, nato ga razvaljamo na debelino 3 mm in začnemo z izrezovanjem. Na primer kvadratov, ki jih v sredini 2 ali 3-krat zarežemo. Če želimo flancate zanimivejših oblik, testo enostavno povlečemo skozi zareze.
Pomembno je, da po oblikovanju takoj začnemo s cvrtjem, pri čemer mora biti olje ogreto na 170 °C. Flancate cvremo do zlato rumene barve, odložimo na prtiček, da vsrka odvečno maščobo, posipamo s sladkorjem v prahu ter ponudimo.
Recept in flancate so pripravili na BIC Ljubljana, več receptov pa tudi v februarski številki revije Pet zvezdic.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: