KRHKI FLACANTI

KRHKI FLACANTI

Testo s sladko smetano:
500 g moka T 400 ali T 500
5 rumenjakov
5 g soli
150 g sladke smetane
40 g sladkorja
40 g belega vina
60 g masla
naribana limonina lupinica
malo mleka (dodamo, če je testo pretrdo)

Priprava:
Sestavine natehtamo in zamesimo gladko testo. Pustimo ga pokritega počivati 50 do 60 minut, nato ga razvaljamo na debelino 3 mm in začnemo z izrezovanjem. Na primer kvadratov, ki jih v sredini 2 ali 3-krat zarežemo. Če želimo flancate zanimivejših oblik, testo enostavno povlečemo skozi zareze.
Pomembno je, da po oblikovanju takoj začnemo s cvrtjem, pri čemer mora biti olje ogreto na 170 °C. Flancate cvremo do zlato rumene barve, odložimo na prtiček, da vsrka odvečno maščobo, posipamo s sladkorjem v prahu ter ponudimo.
Recept in flancate so pripravili na BIC Ljubljana, več receptov pa tudi v februarski številki revije Pet zvezdic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: