FOCACCIA Z GROZDJEM

Focaccia

Kvašeno testo:
• kocka svežega kvasa
• 1 dl mlačne vode
• žlička sladkorja
• 350 g moke
• 120 ml vode
• 4 žlice oljčnega olja
• 2 ščepa soli

Dodatki:
• grozdje

Priprava:
Najprej pripravimo kvasni nastavek - kocko kvasa prelijemo z mlačno vodo in dodamo še žličko sladkorja. Premešamo, da se kvas malo razpusti, in pustimo počivati približno 10 minut, da začne mešanica vzhajati. Moko stresemo na podlago in v sredini naredimo jamico. Vanjo zlijemo kvasni nastavek, po zunanjem robu moke pa potresemo sol in dodamo oljčno olje. Začnemo mesiti vse sestavine in postopoma dodajamo vodo. Testo je pripravljeno, ko je gladko in se lepo odlepi od rok. Položimo ga v posodo in pokritega s prtičem pustimo počivati 20 minut. Medtem segrejemo pečico na 220 °C ter obložimo pekač s peki papirjem. Ko je testo vzhajano, ga še enkrat pregnetemo in razporedimo po pekaču malo bolj na debelo. Po vrhu potresemo grozdne jagode, ki smo jih pred tem dobro oprali, odcedili in jim odstranili peške, če so jih imele. Pečemo 15 do 20 minut. Lahko postrežemo toplo ali hladno.

Še več zanimivih receptov s slastnimi jesenskimi plodovi objavljamo v septembrski številki revije Pet zvezdic!

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: