AJDOV KRAPEC »PO POHORSKO«

AJDOVKRAPEC
Za 4 osebe
 
Ajdovo testo:
20 dag ajdove moke
2 dl slanega kropa
ščep soli
 
Nadev:
50 dag skute
2 žlici kisle smetane
ščep soli 
pohorska bunka (suhomesnat izdelek)
sveža rdeča čebula

Priprava:
Ajdovo moko, ki smo ji dodali ščep soli, poparimo (prelijemo) s slanim kropom in dobro pregnetemo. Testo razvaljamo 0,5 cm na debelo in ga položimo v lončen pekač, ki smo ga pred tem premazali z bučnim oljem.
Za nadev najprej združimo in dobro premešamo skuto, kislo smetano in sol. Vmešamo na drobno narezano pohorsko bunko in nasekljano rdečo čebulo. Nadev porazdelimo po testu.
Krapec pečemo približno 20 minut pri 190 °C. Lahko ga ponudimo toplega ali hladnega. 

Spekli so ga na domačiji Gora pod lipo, Tinjska Gora.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: