SATARAŠ – SPOMIN NA MLADOST

Sataraz

Sestavine (za 4 osebe):
4 jajca
oljčno olje
4 zreli paradižniki
1 paprika
3 stroki česna
1 rdeča čebula
sol, poper
drobnjak, peteršilj
1 žlica masla
brioš (sladki kruh)

Priprava:
V vodi, ogreti na 63 °C, 45 minut temperiramo jajca. Medtem očistimo zelenjavo, jo narežemo in na olju prepražimo. Nato jo v mikserju zmiksamo v gladko kremo in začinimo po okusu. Brioš narežemo na kocke, ki jih popečemo na maslu. Pred koncem praženja kocke potresemo s sladkorjem v prahu, da karamelizirajo.
Na ogret krožnik nadevamo zelenjavno kremo, dodamo olupljeno mehko kuhano jajce in kocke opečenega brioša. Takoj postrežemo, lahko kot toplo predjed.

Jed je pripravil chef Borut Jovan iz Galerije okusov (Novo Celje), ki jo predstavljamo v besedi, sliki in receptih v novembrski številki revije Pet zvezdic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: