AJDOVI REZANCI S PRŠUTOM, DIVJIMI ŠPARGLJI IN SMETANO

Sparglji
Sestavine za 4 osebe
 
Ajdovi rezanci:
400 g bele moke TIP 500
200 g grobe ajdove moke
7 jajc
sol (za krop)
 
Omaka:
20 ml oljčnega olja
15 g šalotke
500 g špargljevih vršičkov
500 g rezin kraškega pršuta
200 ml smetane za kuhanje
parmezan

Priprava:
Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga pustimo počivati 10 minut. Nato ga razvaljamo približno 2 mm na debelo in narežemo na rezance. Skuhamo jih v slanem kropu (kuhamo jih od 10 do 12 minut) ter odcedimo. Dodamo jih v ponev s špargljevo omako, premešamo in ponudimo.

Omako pripravimo tako, da na oljčnem olju popražimo narezano šalotko. Dodamo špargljeve vršičke in na trakove narezane rezine kraškega pršuta. Smetano dodamo, ko pršut spremeni strukturo. Kuhamo le toliko časa, da se sestavine kremasto povežejo. Sveže nariban parmezan dodamo pred serviranjem.

Recept so pripravili v Gostilni Skok v Štorjah pri Sežani, ki jo predstavljamo v aprilski številki revije Pet zvezdic. V njej objavljamo še več receptov s šparglji.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: