Naročilo predhodnih številk

Številka 6, letnik 2015 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Jun2015

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hiša kulinarike Manna, Ljubljana
Pesin karpačo s humusom
Tris paštet: račja, piščančja in gosja terina
Bouillabaisse (morska juha)
Gosja jetra z jagodno omako na mandljevem pireju
Srnin file na kolerabinem pireju in štrukelj z rdečim zeljem
Mousse bele čokolade z jagodami


Restavracija Stari kaštel, Buje
S sirom in špinačo polnjeni trikotniki na jogurtovi kremi
V pomaranči in medu mariniran brancin
Rižota z gosjimi jetri, parmezanom in zlatimi lističi
Črni fagottini, polnjeni z dimljeno ribo, na tartufovem moussu
Ribji file »a la chef«
Zmrzlina (semifreddo) iz kave in karamele

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Tudi na kulinarični dopust?; ALI STE VEDELI – DUNAJSKA KLASIKA:Dunajska kavarna, Prestolnica, ki je vinska regija, Dunajski zrezek in tafelspitz, Sacher torta; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE:Aromatični svet kulinarike – VSGT Maribor (Solata s kremo rumenega korenja, kaviarjem in prelivom z orehovim oljem, Poširana postrv na polenti s koromačevo solatko, sladoledom polente in prahom limoninega olja Ocvrti žabji kraki na pireju zelenega boba s poširanim jajcem in malinovim kulijem, Marelični bonbon s tekočo sredico, drobljencem, peno in redukcijo kisa granatnega jabolka); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Odgovornost gostinca v primeru otroških igral in o omejitvah obratovalnega časa;MLADI IN STROKA: Mariborski študenti uspešno preizkušali svoje znanje, Prvo tekmovanje biotehniških šol, Mladi uspešni na jubilejnem tekmovanju »Biser mora« (Tris soške postrvi, Medaljoni srne z Gorenjske, Okusi gibanice); PREDSTAVITEV:Zgodbe o uspehu - Okusno iz Maribora (Stara trta); Primerjalna analiza hrvaškega in slovenskega hotelirstva; V SVETU PIJAČ:Sommelierjev izbor (Andraž Rifel, Vanja Mramor), Refoškov desert s tartufi za preboj v svet, Odprli prenovljeno Posestvo Steyer, Bela krajina v znamenju 33. Vinske vigredi, Hugo med oblaki in ekološki začetki, Kerinovi odprli Hišo frankinje, Novo: muškatna penina in žlahtna Štorija; DOGODKI: Vrhunska kulinarika treh chefov v Strelcu, Pri Tomiju s tradicijo v kreativno prihodnost, V Alpeksu je bilo praznično in izobraževalno, Želirni sladkor – hitra pot do marmelade!, Slovenija na Expo v Milanu, 70 let SŠGT Ljubljana, Prvi rojstni dan Horeca centra, Na Titaniku, za kapitanovo mizo, Čokolada Aljažev stolp, tudi za dober namen!, Cankarjeva čokolada na Vrhniki;OSTALO:koledar dogodkov za junij, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept