Naročilo predhodnih številk

Številka 7/8, letnik 2015 (6€; za naročnike 5€)

julavg2015

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija in kavarna Capra, Koper
Sipice, začinjene s sokom agrumov, na solatni podlagi
Poletni ravioli z nadevom iz sušenih paradižnikov in sira, omako z baziliko ter pinjolami
Hobotnica na žaru s svežo zelenjavo
Sardele »Capra«
Sladica mojito


Restavracija Blejski grad, Gostinstvo Jezeršek
Igrivi jajčevci med luštnimi paradižniki in eterično baziliko
Gospod jelen in strastna malina
Jakobinka uživa na poštoklji
Jagnječja krona na zrnih leče
Sladka ra-barbara in janežev upognjenec

Restavracija LeBatat, LifeClass Terme Sveti Martin
Kremna juha iz sladkega krompirja z lešniki
Smuč v bučnicah z ratatujem iz sladkega krompirja
Rižota z masleno bučo
Bučni sladoled s praženimi bučnicami

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Gourmand – 20 let Praznik kulinarične in gastronomske literature; ALI STE VEDELI – V BARVAH MORJA: Modre ribe, Cikorija, Blue Curacao; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Aromatični svet kulinarike – BIC Ljubljana (Brusketa s paradižnikom, baziliko, bučkami in sirom halloumi, Marinirane perutničke na žaru v objemu paprike in rožmarinovo nabodalo, Polpetki z zelišči in skuto, jogurtova omaka z meto in kumare s feta sirom, Nabodalo s škampom in mozzarello, sladko pekoča omaka in sadno-zelenjavna solata); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: O hrupu iz gostinskih lokalov; POTUJEM, JEM IN PIJEM: MIRA ŠEMIĆ - Restavracija Pied a Terre, London; MLADI IN STROKA: Osnovnošolci navdušili s tradicionalnimi jedmi (Zajčji ajmoht s testenimi žepki, Jenkovi testeni nageljni s kranjsko klobaso); SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: ŠC Šentjur (Zeliščne bombetke s semeni, Macaroni v obliki zajčkov, Čokoladna torta z mandlji brez pečenja, Praznična pletenica); DOGODKI: Slovanska kulinarika v knjigi, Ob 90. letnici Žita izdelali najdaljše špagete!, Ljubljana se je predstavila v Rimu, SladoLent, promenada slovenskih chefov, 53. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, Prekmurje v Ljubljani že desetič!, Za vse začetnike in mojstre žara, Chef Christopher pripravil tudi slavne čilijeve buhteljčke, Razvajanje brbončic v Deželi kozolcev, Svetovno prvenstvo v pripravi testenin, Festival »Okusi Mediteran« v Šibeniku; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Jure Tomič, Andrejka Gažovič), 57. mednarodno ocenjevanje Vino Ljubljana, Jareninski dvorec razlog več za obisk kleti Dveri-Pax, Penine Bjana, 25 let dela s srcem, Dan med prleškimi griči in vini, V Vinakoper nova penina in srečanje vinskih botrov, Decanter World Wine Awards 2015, Poletna osvežitev z bovlo, Salon rizling & riesling, Barmani mešali koktajle na Bledu in Vrhniki, Ko illy zapelje Bineta – in obratno!, Bliža se poletni pivo & burger fest, Maribor ima Pun pisker - vsak petek!; OSTALO: koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept