Naročilo predhodnih številk

Številka 10, letnik 2015 (4,10€; za naročnike 3,70€)

okt2015

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Grand Hotel Toplice, Bled
Piščanec malo drugače
Blejski raviol
Kunec in telečja lička
Hruška, kostanj in suha sliva


Gostilna in penzion Repnik, Vrhpolje pri Kamniku
Domača piščančja jetrna pašteta
Bučna juha in štrukelj z bučnicami
Postrv, nadevana z jurčki, na ješprenjčkovem raguju
Račka na korenjevem pireju s krompirjevim narastkom in rdečo peso
Sladoled iz trniča na lešnikovem drobljencu

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Slovenija na Expo 2015 – mimo (pre)hrane; ALI STE VEDELI – V BARVAH ČOKOLADE: Proizvodnja kakava - 10° severno in 10° južno od ekvatorja, Čokoladna industrija – Zvezde so kakavova zrna s poreklom, Certifikati – ali veste kaj pomenijo?, Ustvarjanje s čokolado – bela, mlečna in temna, Čokoladni oktober – od Ljubljane do Pariza; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Aromatični svet kulinarike – SŠGT Ljubljana (Tournedos z zelenim poprom in hruško, Losos z glazirano rdečo čebulo in pečeno solato, Krompirjevi cvetovi s koruzo, rdečim poprom in sirom); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Označevanje alergenov v ponudbi jedi; POTUJEM, JEM IN PIJEM: MIRA ŠEMIĆ - Restavracija Taubenkobel na Gradiščanskem; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO:Juhu, gremo na piknik z jesenskimi dobrotami! (Sočne rezine s skuto in grozdjem, Rahla in osvežilna jabolčna torta, Kruh z bučnim oljem in bučnicami, Kruh s hokaidu bučo, Jesenska potica ali drobno pekovsko pecivo, Potica z drobnjakom in slanino, Kolač z bučo, belo čokolado in grozdjem); DOGODKI: Najboljšo prleško gibanico spekli v Mlinopeku, Teden restavracij, vabi na nove kulinarične dogodivščine, Kuharska knjiga z nasveti iz prve roke; Akademija kulinarike in turizma Maribor v novih prostorih, Za domovino, s praženim naprej!, Prestolnica v znamenju primorskih dobrot, Prva Hiša dima v Sloveniji, Rekordna Sladka Istra tudi v znamenju naj sladice, torte in muškata!, Kongresna Ljubljana z Vivo cateringom; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Marijan Smrtnik, Margareta Damjanić), 6. Festvina pritegnil vinoljube, P&F Jeruzalem Ormož predstavil številne novosti, Maksi zgodbe mikropivovarjev, Prvi Kristalni večer diVino, Gvatemalski rum Zacapa, Koktajli za noč čarovnic; OSTALO: koledar dogodkov za oktober, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic