Naročilo predhodnih številk

Številka 1, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

jan2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
IZC Perla - Restavracija Calypso, Nova Gorica
Okusi goveje juhe
Kremna peteršiljeva juha z ocvrtim raviolom, nadevanim z dimljenim zajcem
Skutni štruklji na bučni kremi s krokantom bučnih semen in janeževo peno
Jelenov hrbet v testu z lešniki na pesinem pireju, hrustljava pesa in ješprenjček s timijanom
Kakijev biser


Špacapanova hiša, Komen
Divjačinska juha s štrukeljci
Ravioli s solkanskim radičem
Pečena domača raca z zelenjavo
Pavlova z agrumi
Mandljeva krostata

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Goriška Brda, Evropska EDEN destinacija 2015; IDEJNIK – SLOVO OD 2015, POZDRAVLJENO 2016: Trendi čez lužo in pri nas, nekaj novosti tudi za ljubitelje vina, Inovativnost je vsepovsod – ohrotov čips, kobilice in dostava na dom, Sodobna arhitektura – najbolje opremljeni bari in restavracije, 50 najboljših restavracij – družinske vezi zmagujejo; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor: (kurja obara-ajmoht, sarma, pohorski pisker); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Postavitev premičnega gostinskega objekta; POTUJEM, JEM IN PIJEM: MIRA ŠEMIĆ - Restavracija Zum Bären, Avstrija; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Slaščičarske delavnice in raznoliki tečaji – BC Naklo: Pira, lešniki in čokolada! (Karamelna krema s čokoladnim ganachem in lešniki, Pirina medena pita s čokolado in hruškami, Pirina zloženka z makom, jabolki, lešniki in skuto, Pirini buhtlji z rožičevim nadevom); DOGODKI: Blejska višja šola predstavila tekmovalne uspehe, Razkriti Manner čokoladni triki, Novo: izšla je knjiga Vse leto, Vrtci in šole za odgovorno porabo hrane, VSGT Maribor - izbrali Ambasadorja gostoljubja 2015, Na Sladkih druženjih v IC Piramida, Ni vsak kuhar ali natakar mojster!, Oblikovalska okuševalnica (1. del), Slaščičarska šola La Ganache podelila diplome, Brioš - sladki okusi Francije v Ljubljani, V Skuhno na afriške, azijske in južnoameriške jedi, Medalje slovenskim kuharjem na Bosanskem dukatu; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Milan Stjepanović, Damir Tomić), Novi prostori za klasično pridelavo P&F penin, Portoroški festival penin vedno bolj obiskan, V Vinakoper združeni v dobrodelnosti, V Hiši Stare trte o vinskih destilatih in čokoladi, Vinski univerzum - festival za mlade, Skupno vino Kerina in Kozinca, V Argentino potuje sommelier Gašper Čarman, Koktajli - Mario Marković (John Collins, Jutranja meglica); OSTALO: koledar dogodkov za januar, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept