Naročilo predhodnih številk

Številka 2, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

feb2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija JB, Ljubljana (Meni dveh chefov – Janez Bratovž in Antonia Klugmann)
Topinambur, polenovka, slanik in čokolada
Fižol sivček s slanino mangulice, črna redkev, majaron
Rižota s tremi bučami
File brancina z morsko omako, špinačno omako in peno čebule
Potrebušina z mandarino in artičokami
Zelenjavna sladica JB

TURIZEM NA PODEŽELJU:
Izletniška kmetija in Vino Gaube, Svečina
Pozdrav s penino
Jabolčni hren s smetano, tlačenka v solati, salama
Muškatna juha s špinačnimi cmoki, nadevanimi s sirom
Zvitek kašnice z ocvirkovo peno na kremi iz rdečega zelja
Svinjski file v luštrekovi skorji na korenčkovem pireju in njoki
Sladica - bučnice, bučno olje, kostanj, izabela…

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Kaj je interpretacija kulinarične kulturne dediščine?; ALI STE VEDELI – 6 SVETOVNIH OKUSOV BELE: Grenkoba iz Belgije – vitlof ali belgijski radič, Sladki svet – turški med, nugat, mandorlato, Bela eksotika – kokosov smešni obraz, Simbol Italije – bivolja mocarela, Dišeča Azija – riž basmati; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Visoka šola za gostinstvo in turizem Bled: (Škampi, marinirani z ingverjem, Tuna s kurkumino pomarančno peno, Tortica govejih ličnic in bučkinih rezancev z ingverjem, Čokoladni ganache z jabolki in cimetom); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Gostinska ponudba v planinskem domu; POTUJEM, JEM IN PIJEM: MIRA ŠEMIĆ - Restavracija Damir i Ornella, Novigrad; INTERVJU: Sonja Bercko Eisenreich: Hrana ima vpliv tudi na možgane, ne le na telo!, MLADI IN STROKA: Šolski center Velenje – Pustne in valentinove dobrote (Pustni zajtrk malo drugače – obloženi hlebček, Pustna pojedina se lahko začne - mesna rulada s kislim zeljem, v foliji pečen krompir, Ocvrte zeljne kroglice, glazirana svinjska krača; Ocvrte slive z mandlji v pivskem testu, Valentinovi minjoni s sadno kremo, Pikapolonice, piškoti za srečo, Pustni klovn in valentinovo sladko srce), Korak za korakom do slastnih krofov s Fala Slončkom; DOGODKI: Na Krvavcu prvi Pokal Gourmet, Mojstrstvo na Krasu in v Brkinih, Hotel Slon v novo leto z novostmi, V spomin – Drago Medved, Zimski raj Turracher Höhe, Kulinarično-vinski večer v Hotelu Skipass, Oblikovalska okuševalnica (2. del), , V novo leto z rusko obloženo mizo; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Jani Klemenčič, Štefan Pavlinjek), WSET - Osvojili nova znanja o vinih sveta, Okronali Vinsko kraljico Slovenije za leto 2016, Koktajli - Draga Kepeš (Grasshopper, Dan po tem); OSTALO: koledar dogodkov za februar, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic