Naročilo predhodnih številk

Številka 5, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Maj2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hotel Slon – Restavracija Slon 1552
* Marinirana mlada goveja pljučna z gorčično omako, ocvrto šalotko, gobicami in špargljevimi vršički
* Pečeni gamberi na pireju belega fižola z lardo čipsom, špargljevo kremo in malinami
* Škampova juha z brancinom
* Rižota z baziličnim pestom, pinjolami in kozjim sirom
* File divjega brancina na korenčkovem pireju
* Goveja zarebrnica s črno lečo in zelenjavo
* Limonina pita

Restavracija Planinka, Ljubno ob Savinji
* Pozdrav iz kuhinje
* Tuna v družbi manga, rdeče pese, hrena in tartufov
* Čemaževa juha z maskarponejem
* Jagnječji file z rožmarinom, ratatujem in tartufi
* Sončnica iz meringe s svežim sadjem in sorbetom

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Na mladih (kulinarični) svet stoji … ali pade!; ALI STE VEDELI – ARTIČOKE, VREDNE GREHA: Velika imena – Marilyin Monroe, kraljica artičok, Kardij – nepoznani artičokin bratranec, Kulinarične poslastice – Italija, dežela artičok, Okusne in zdrave – na praznik artičok v Strunjan, Misija nemogoče – artičoke in vino, kaj pa Cynar;SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: SŠ Izola - v znamenju mediteranskih zelišč (Rižota z divjimi šparglji in tuno, Artičoke na buzaro s parmezanom, Njoki s škampi in mlado špinačo, Gratiniran file brancina z bučkami in zeliščno skorjico); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Oglaševanje alkoholnih pijač v gostinskem lokalu; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Intervju - Mira Šemić: Mira in vino, zgodba o strasti, učenju in užitku; VINSKA PRILOGA: SALON 3R – Vodič po ocenjenih vinih; PREDSTAVITEV – Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled, šola za prijaznost, nasmeh in dobro počutje; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Šolski center Šentjur - šparglji (Zavihjača s skuto in čemažem, Slana pita s šparglji, Potica s šparglji, Sladka skutina torta s šparglji); DOGODKI: Kuhna pa to - osnovnošolci kuhali na velikem finalu, Dan Stare trte na VSGT Maribor, FerFud chefinji postali Martina in Polona!, Začetek tekmovanja za Zlato kuhalnico, Praznovanje Jezerškovih 35 let, Prejemniki naziva Snovalec 2016, Dan Grajske šunke in sevniških salamarjev, Gastuž prejel znak Gostilna Slovenija, »Biser mora« na Braču tudi v znamenju slovenskih uspehov, Radol'ca, spet pristno sladka!, Predstavili slovenske narodne jedi, tudi na sodoben način; V SVETU PIJAČ: Vino potopili v Blejsko jezero, Vabljeni na druženje ob sauvignonih, Predstavitev indijskih vin v Evergreenu, Pestro dogajanje v času Praznika refoška, Koktajli (barman Dušan Furar), Barmani tekmovali za Pokal Bleda, Študenti tekmovali na »11. G&T Cup Bled«; OSTALO: koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept