Naročilo predhodnih številk

Številka 4, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

April2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Austria Trend Hotel Ljubljana
* Popečena tuna na solatki svežega topinamburja in ješprenja s šparglji in ocvrtim rumenjakom
* Čemaževa juha s testeno košarico, polnjeno s poširanim prepeličjim jajčkom in postrvjim kaviarjem
* Skutni njoki na kremi iz artičok s kalamata olivami in domačimi sušenimi češnjevimi paradižniki
* Jagnječji hrbet z zeliščno skorjo, ravioli, polnjeni s priželjcem, glazirana zelenjava in gorčična semena v jabolčnem kisu
* Čokoladno-metina variacija na temo »After Eight«

Hiša Torkla, Korte nad Izolo
* Hobotnica na grahovem pireju s spomladanskim zavitkom
* Klobasa iz telečjih ličk na pireju gomolja zelene
* Cappelletti, polnjeni z ovčjo skuto, na spomladanski zelenjavi
* Panceta s pirejem korenčka in kislega jabolka ter pehtranovim štrukljem
* Strjenka bele čokolade na jogurtovi omaki z mangovim pirejem in pistacijevim drobljencem

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Adijo pamet! Veliko in več ni vedno dobro!; ALI STE VEDELI – STROČNICE IN SEMENA V PASTAH IN OMAKAH: Sezam – tahini za slane in sladke jedi, Soja – japonska miso pasta, Čičerka – glavna sestavina humusa in falafla, Pinjole – pesto alla Genovese, Arašidi – indonezijski bumbu kacang; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: SGTŠ Radovljica - V znamenju čilija: (Pikantni prigrizek s skutnim namazom in lososom, Slan »šmorn« s hladno čilijevo omako, Rdeči tortelini s pikantnim sirovim nadevom, Chili con carne, Sladka čili fantazija); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: O podaljšanju obratovalnega časa; POTUJEM, JEM IN PIJEM: MIRA ŠEMIĆ - »Rafete Senegal«, prekrasni Senegal; PREDSTAVITEV: Turkish Airlines, kulinarično razvajanje nad oblaki; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Kruh brez gnetenja, Ocvirkovka s čemažem, Slano čemaževo pecivo s skuto in sirom; DOGODKI: Kuhna pa to: Nastopilo neverjetnih 99 skupin osnovnošolcev, 28 jih gre v finale! Manner in smučarski skoki, Pražilci krompirja tudi v Planici!, Elmont Bled predstavil prednosti sodobne kuhinjske opreme, Polenovka, kuhana v aromatičnem mleku, na čičerki in z repnimi poganjki, 20. obletnica Kotányi Slovenija, Madžarska – več kot golaž in tokaj!, Kulinarika pod kozolci bo, Prva restavracija Marché Mövenpick v Sloveniji, Večer francoske kulinarike v restavraciji KULT316, Piranske klapavice s tremi omakami in ocvrtim krompirjem s timijanom, V okviru projekta zaživeli tudi Okusi Haloz, Okusite Kočevsko, nov turistični produkt, Znanje in domišljija picopekov na preizkušnji, Okusi Krasa na Ljubljanskem gradu, Obisk študentov University of Gastronomic Sciences, V Tušu slovenska inovacija - solata Mici; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Igor Dorner Radosavljević, Dušan Kalanj), Festival malvazije praznoval polnoletnost, Roseji dobili svoj festival, Sommelier Selection 2016, Vino istrske kraljice, Zbor društva sommelierjev in ogled steklarne, Srečanje botrov refoška in malvazije, Teranum in rdeča vina Krasa, 4. tradicionalna Smolčkova trgatev, Koktajli (barman Mitja Acman); OSTALO: koledar dogodkov za april; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic
PRILOGA: Katalog opreme za gostinske lokale in hotele 2016

Pošljite recept