Naročilo predhodnih številk

Številka 6, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

jun2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Pr Čop, Podkum
* Divjačinska pašteta, ješprenova solata, ocvirkova pogačica
* File smuča na koprivni kremi in ajdovi kaši s suhimi jurčki
* Zajčkova klobasa z žajbljem in suhimi slivami na hruškovem pireju
* Gratinirana svinjska ribica in čebulna pita
* Sladoled smrekovih vršičkov, narastek prosene kaše z jabolki na malinovi omaki in kompot iz rabarbare

Grand Hotel Primus, Terme Ptuj
* Govedina v solati po moderno
* Štajerski goveji čaj
* Morska žaba na fižolovem pireju s šalotko in ptujsko bunko
* Telečja ribica v ovoju z gorčičnim pirejem, redukcijo ptujske čebule, polento in zelenjavnim vrtom
* Makov parfait s čokolado, mandljevim čipsom in jagodičjem

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Zakaj je pri vas skoraj vse italijansko?; IDEJNIKSPOZNAVAJMO ZAČIMBE: SŠGT Maribor - dobrote z žara (Perutničke na žaru s sojino omako in pečenim krompirjem, Goveji file na žaru z omako in krompirjevim čipsom, Goveji burger, Mariniran postrvji file na žaru s pastinakovim pirejem); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Najem prostora za gostinsko dejavnost; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić - Restavracija 100 Maneiras, Portugalska; MLADI IN STROKA: Tekmovanje živilskih šol; »Med na podeželju in v mestu« (Piščančji file z zelenjavo in medeno papričino omako, Medeni ajdov objem, Kruhek presenečenja, Polnjeni ajdovi medenjaki); SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Šolski center Šentjur - jagode (Jagodni žele bonboni, Čokoladni narastek (sufle) z jagodnim nadevom, Torta z jagodami, belo čokolado in medenim prelivom, Kokosove potičke); DOGODKI: Prihaja 6. SladoLent, Znane prve jedi FerFuda DVE, Kuharji tekmovali na festivalu v Kranjski Gori, Višja šola BLED - 20 let, 1363 diplomantov!, V Vietnamu dišalo tudi po slovenski kuhinji, 10 let v Sloveniji - Chaîne des Rôtisseurs, V knjigi Tiramisu tudi recept Tomaža Kavčiča; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Martin Gruzovin, Smiljan Benkovič), Okusi Vipavske, Špricer, špricar, brizganec, Druženje ob sauvignonih iz Slovenije in sveta, Na WSET pridobili nova znanja o vinu, Piramida, prvo mestno vino Maribora, Otvoritev trgovine Craft Pivo in izid knjige o pivu, Strelec Special, nepozabni večer izbranega piva in kulinarike, Koktajli (barman Aleš Ogrin), Piva Poretti in slovenska kulinarika; OSTALO: koledar dogodkov za junij, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept