Naročilo predhodnih številk

Številka 9, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

sept2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Penzion Berc, Bled
* Kuhan goveji jezik z okisano redkvico, rdečo peso, čebulno kremo in prahom zažgane čebule
* Namaz iz toplo dimljene postrvi z ikrami, hrenom in ajdovim blinom
* Zajčji ragu s polento
* Rožnato pečen hrbet košute s pirejem peteršiljeve korenine, ajdovim krapom in jesenskimi plodovi
* Berčeva kremna rezina

ČAS JE ZA ...
... Jesenske juhe, nazaj h koreninam
* Juha iz korenčka, ingverja in koriandra
* Krompirjeva juha s porom, kranjsko klobaso in mlado čebulo
* Pesina juha s kislo smetano in svežim koprom
* Topinamburjeva juha s česnom

ALI STE VEDELI – OKUSI BRITANSKEGA KRALJESTVA: Angleški zajtrk – tradicija, ki še živi, Čaj, pivo in cider – vsak ob svojem času, Blumenthal, Jamie in Ramsay – slavni britanski chefi, Govedina in jorkširski puding... - ...ali ribe s krompirčkom; ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Steljica je malo nastilja za živino!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Aromatični svet kulinarike – SŠGT Ljubljana - POPER (* Piščančje prsi z zeliščno-poprovo skorjico na grahovem pireju,* File brancina s kopercem, ajdovo kašo z borovnicami in rdečim poprom, * Poprov drobljenec z moussom grškega jogurta in beljakovimi poljubčki); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Prodaja hrane in spominkov na stojnici; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Ana Roš, inovativnost, drznost, barvitost okusov; PREDSTAVITEV: Anita Ratoša – Ana: Kakršen gostinec, takšni gostje – ali to drži?; Metka in Tina, vrtičkarici, ki podpirata lokalno kmetijstvo (* posušen paradižnik v oljčnem olju); INTERVJU: Mag. Helena Cvikl – Zakaj je dobrih kuharjev vedno več in dobrih natakarjev vedno manj?; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Šolski center Šentjur – Jabolko, sadež iz raja (* Jabolčna gibanica, * Presne jabolčne tortice, * Karamelizirana hruška, * Pita “Jabolčni cvetovi”); DOGODKI: Vabilo na tekmovanja 63. Gostinsko turističnega zbora (Radenci), Povezanost tradicije in Okusov Pohorja, Polona in Martina prevozili že 5.097 km, Dnevi medu in Hiša medu Božnar praznovali jubilej, Agra tudi v znamenju medu in Medene kraljice; Tuš predstavil slovenska kulinarična darila, Kakovost izdelkov Bakina Tajna; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Alen Šraj, Todor – Toša Sebešan), Vino Slovenija Gornja Radgona 2016 – nagrajenci, Finger Lakes našim vinarjem prinesel kar 84 medalj!, Vinska kapljica močnejša od rakije, Zmagovalec dvoboja je Sabastian, Prenovljeni prostori Vinakras, Pravljični 7. Salon Traminec, Koktajli (Slavko Ocepek – Moscow mule, Cubis Mojito); OSTALO: koledar dogodkov za september, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept