Naročilo predhodnih številk

Številka 10, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Okt2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija Pikol, Nova Gorica
* Mariniran losos z emulzijo peteršilja, korenčka in wasabija
* Juha iz rdeče pese s peno stebelne zelene
* Školjčišče
* Koruza na šest načinov z botargo
* Črna kuhinja
* Bučni sladoled in kostanjeva pena z bučnim konkasejem

ČAS JE ZA ...
... Ko zadiši po kruhu
* Krompirjev kruh z rožmarinom
* Kruhova solata malo drugače
* Mehak rženi kruh s pivom
* Slani in sladki mini hlebčki
* Slastna čokoladno mandljeva kita

IDEJNIKZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Ocenjevanje kranjskih klobas – špila, ne trn v peti!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: V znamenju mlete paprike (*Zelenjavna solata s paprikinim prelivom, *Skutin namaz z dimljeno sladko papriko, *Ocvrte kozice z omako iz ingverja in kajenskega popra); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Nezadovoljni gosti: je rešitev odpoved delovnega razmerja?; PREDSTAVLJAMO: RECIMO BOBU BOB O STROČNICAH, dr. Darja Kocjan Ačko in Anamarija Ačko: (*Grahov namaz, *Sojini polpeti, *Presna arašidova torta)SLADKA ISTRA 2016, zmagovalni sladica, torta in muškat; DOGODKI: Maximov večer presežkov, 63. Gostinsko turistični zbor Slovenije – program, Slovenija – prva zelena destinacija sveta!, Prihaja Teden restavracij, Naši kuharji odhajajo na kuharsko olimpijado!, Pražen krompir kot glavna jed, z dodatki ali brez!, Ko zadiši »po Primorsko«, Novo v mlekarni Celeia; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Mojca Trnovec in Amadeja Tacer), Kar 65 novih sommelierjev 1. stopnje, Klet Brda imela novinarsko trgatev, Brike v mestu so slavile 10 let in podelile vinskega oskarja, Nepozabni dan vinske kleti Dveri-Pax, Barmanka Draga potuje v Tokio; Koktajli: Tomaž Fartek (Zombie, Avantura na hribu),  OSTALO: koledar dogodkov za oktober, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

+ DARILO: KUPON ZA VINDEL, VSTOPNICA ZA VINO LJUBLJANA

Pošljite recept