Naročilo predhodnih številk

Številka 11, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

nov2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija Kult316, Ljubljana
* Poširan losos s kolerabo, osočnikom, pršutom, malinovim gelom in kakavom
* Ravioli s hobotnico, ribjo omako in mariniranim koromačem
* Piščančja stegna v svinjski mrežici na kremi pečenega korenja z lešniki
* Srnin hrbet z brinjevo soljo, pečenim štrukljem in črnimi trobentami
* Čokoladni fondant s slano karamelno omako in sorbet rdeče pomaranče na čokoladnem drobljencu z ingverjem

Gostišče Taverna, Jeruzalem
* Gobova juha z ajdovimi žganci
* Gosja jetra z ajdovo kašo in hruško zimiko
* Martinova goska, rdeče zelje, mlinci, kostanjev pire
* Prleška kvasenica s kostanjem in makom


ALI STE VEDELI – RUMENO (NE)ZNANO: BANANE, bogate s kalijem in naravno radioaktivne, LIMONE, Italijani so jih zaščitili že šest, ANANAS, čudežni encim, ki zmehča celo meso, KARAMBOLA, peterokraka zvezda, ki spodbuja apetit; ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: O kulinaričnem nastopanju; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: SGTŠ Radovljica – arome muškatnega oreščka in klinčkov (recepti: * Kostanjeva juha s skutnim mošnjičkom, * Račje prsi s pirejem sladkega krompirja in rdečim zeljem, * Kuhana smetana s kakijevim pirejem na mandljevem drobljencu); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Odgovornost gostinca v primeru kraje gostovih stvari?;POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić predstavlja - Restaurant See Saag, Avstrija; INTERVJU: Francois Louyot – lov za zakladi narave; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: IC Piramida Maribor - Kostanjeve dobrote (Recepti: * Slan zavitek s porom, kostanjem in stročnicami, * Kostanjeva gibanica, * Kostanjeva pogača s figami in ingverjem, * Müsli s kostanjem, * Kostanjeva Piramida); PREDSTAVLJAMO: Zgodba o koroškem zajtrku; TEKMOVANJA: 63. GTZ – nagrajenci; DOGODKI: Otvoritve - Atelje, Ribič, Tri lučke; Povabilo na Kulinartfest; V Primusu darovi jeseni - 5 ptujskih chefov; Prleška gibanica; Alfredovih veselih 80; Naši kuharji bronasti na kuharski olimpijadi; Zlata ponev gostilni Pri lipi; Jem lokalno – grem na Okuse Radol’ce!; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Mateja Skomina, Jernej Lubej); Amberus - linija slovenskih vinskih posebnosti, Vina Stobi, makedonsko, sonce v steklenici; Prihaja štajerski Pubec; Slovenija skozi oči tujcev - The Slovenia Book; V Metliki osmi festival Mlade portugalke; Nov Istrski rubin je merlot 2013; V Ljubljani odprli belokranjski konzulat; Zmaga v roke japonskemu barmanu; Koktajli - Mitja Acman (recepta: * espresso martini, * kavni užitek); OSTALO: koledar dogodkov za november, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept