Naročilo predhodnih številk

Številka 12, letnik 2016 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Dec2016

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Kempinski Palace Portorož, Restavracija Sophia
*Brancinov karpačo z limonino variacijo in sladoledom črnega sezama
*Juha iz rdeče pese in kokosa
*Zobatec s kardamomom in korenčkom na razne načine
*Svinjska potrebušina z balzamično redukcijo, granatnim jabolkom in kakijem
*Jastog na bučnem pireju
*Rižota z gobami, gosjimi jetri in tartufi


IDEJNIK; ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Kulinarika in knjige; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Dišave in začimbnice za božične sladice (recepti: *Medenjaki in drugo medeno pecivo, *Mandljeve zvezdice s čokolado, *Pomarančna ganaš krema, *Jabolčno-cimetove tortice, *Božičova kapa s pehtranom); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Obratovalni čas gostinskega lokala v trgovskem centru; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić predstavlja – Mala hiža, kulinarična pravljica iz hiše Janka in Metke, Hrvaška; ČAS JE ZA KULINARIČNA DARILA: (recepti: *kozarčki izbranih dobrot, *izbrane začimbne mešanice, *prelivi za sladice, *izbrana olja, *še malo sladkih razvad); PREDSTAVLJAMO: Poprtnik ali župnek, ohranjanje tradicije božičnega kruha; DOGODKI: Kotanyi predstavil novosti, tudi začimbne mešanice za burgerje!, Svetovno ocenjevanje sirov, Gostinci odločno: “Pustite nam delati!”, Oblikovalska okuševalnica v znamenju pravljic, 1. del; V SVETU PIJAČ: VINOPEKA = Vino + arhitektura, V Vinakoper dva nova vinska botra, Nove etikete vin kleti Metlika, Rekorden obisk festivala vin in kulinarike, Illy, zgodba o espressu; Koktajli – Miro Petrevčič (recepta: * kir royal, * v pričakovanju); OSTALO: koledar dogodkov za december, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept