Naročilo predhodnih številk

Številka 1, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Jan2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Frierss Feines Haus, Beljak – od trgovine z delikatesami do kulinaričnih kreacij
*Dušena zlatovčica z variacijami korenčka iz Ziljske doline
*Bučna juha s pomarančno kremo, postrvjo in bučnim čatnijem
*Rdeči tajski kari z morsko žabo
*Glaziran srnin hrbet z omako Albufera in skutnimi kockami
*Praženec s skuto in borovnicami

IDEJNIKZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Nekaj pogledov v lansko leto; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Nepogrešljiva paprika (recepti: *Svinjski medaljoni v omaki iz slanine in dimljene paprike, *Madžarski bograč, *Veganski golaž); KNJIŽNE NOVOSTI: Osnovnošolci obujali stare jedi, Od A (ajdova kaša) do Ž (žganci), Gastronomski vodič po Primorski, Potice in podeželske sladice, Druga Lidlova, prva samostojna Tomaževa; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić predstavlja – Libertas, vonj morja v Sarajevu; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: BIC Ljubljana (recepti: *Mini tortice z zvezdastim janežem, *Cimetove bombetke, *Jabolčna torta s cimetom in karamelo, *Venčki z zdrobom in orehi)OTVORITVE: Organic Garden ima svoj bistro, Hotel Mond v znamenju vinskih zgodb, Ayatana, kreativni veganski okusi, V kavarni Mao legendarni stoli, Slovely Park – kotiček, ki povezuje; PREDSTAVITEV: Anka Peljhan, vodja projekta KuhnaPaTo (recepti: *Oljov presvüršt, *Postržača, *Dimljena postrv na ajdovi kaši, *Lešnikov drobljenec, *Fižolovi pralineji, *Sadne kroglice s kompotom, *Ogugano, *Kranjski štrukelj)DOGODKI: Obrtnik leta 2016 in diplome novim mojstrom, Oblikovalska okuševalnica (2. del), Študenti uspešni na AEHT, Gostincem priznanja za jubileje, Iztoku Legatu priznanje svetovne kuharske zveze, Slovensko perutninsko meso izbrane kakovosti; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Vesna Horvat, Matjaž Pipan), 150. srečanje Belvina v Maximu, Portorož v znamenju penečih vin, Dobrodelna dražba v Vinakoper; Koktajli – Draga Kepeš (recepta: *Cosmopolitan, *Tihožitje); OSTALO: koledar dogodkov za januar, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept