Naročilo predhodnih številk

Številka 2, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Feb2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija Maxim, Ljubljana – Čokolada v jedeh, kuharski in sommelierski izziv (Peter Kovač, Borut Jovan in Mira Šemić)
*Svinjsko uho s čokolado in brioš s kakavom in morsko kozico
*Gosje prsi s prahom gosjih jeter, piščančjo pašteto, jagodičjem in čokolado
*Račja jetra na kutinovem pirejus sirovim raviolom, hruško in čokoladno peno
*Romb z divjo cikorijo in omako iz bele čokolade
*Telečje ličnice v omaki iz brusnic in čokolade
*»Lava cake« s sredico iz bele čokolade, malinovim sorbetom, lešnikovim sladoledom in moussom iz bele čokolade

IDEJNIK ZA VALENTINOVOJED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Valentinovi in Gregorjevi ptički; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Gurmanski burgerji( recepti: *Klasični burger, *Ameriški burger, Vegetarijanski burger); PREDSTAVITEV: Gradonna Mountain Resort, Avstrija (recepti: *Kalški sirovi žličniki (Kalser Graukasnocken) na mladi špinači in z rjavim maslom, *Vzhodnotirolski (Schlipfkrapfen) in skutni krap ter špinačni cmoki, *Jelenov ragu, *Zmrzlina Grand Marnier); INTERVJU: Gorazd Potočnik, slaščičar – Temna, mlečna ali bela, vsaka ima svoj čar! (recepti: *Pisane smrečice, *LCHF vroča temna čokolada z mandarino, *Lomljena čokolada, *Praline lešnik s celim lešnikom, *Praline malina-čokolada, *Zimska lepotica)SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Valentinovo in pust: (recepti: *Krofi z jogurtom, *Valentinova pogača z makom, *Srčki s porom in feta sirom); DOGODKI: Najboljša kuharica sveta je Ana Roš!, Tuševa kuharska zvezda - tekmovanje v Radovljici, O možnostih gojenja črnih tartufov, V Trstu odprli Eataly, Za ledeno čipko nagrada na Kitajskem, Chef Bine navdušil obiskovalce Europarka, Na VSGT Maribor uspešno zaključili leto, Coupe de Monde de la Pâtisserie 2016, Lyon; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Peter Rataj, Matej Tomažič), Nova vinska kraljica je Dolenjka! V Sevnici vino First Lady in prva grajska penina, P&F Jeruzalem: Po šestih letih zopet ledena trgatev!, Vinska klet KZ Metlika: 30 let od prvega ledenega vina, Vinska klet Krško: Ledena trgatev laškega rizlinga, V Kopru izbrali protokolarno vino in oljčno olje, 5. Novoletni koktajl prijateljstva, Legendarni koktajl: Mary Pickford; OSTALO: koledar dogodkov za februar, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept