Naročilo predhodnih številk

Številka 3, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Mar2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija Ejga, Jesenice
*Rustikalni žepki in hlebčki
* Nadevana svinjska ribica s polento na dva načina
* Kmečka pojedina Ejga
* Štrudelj malo drugače
* Alenkin zavoj

IDEJNIKJED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Kdor svinje in repo (zelje) sadi, ta se lakote ne boji!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Vsestranska ocvrta čebula (recepti: *Hrustljavi smuč na sladko-kisli čebulni omaki, *Krompirjevi žepki s čebulno omako in bučke z rožmarinom, *Kremna čebulna juha s kolerabo)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Restavracija Borago, Čile; DAN FRANCOSKE KUHINJE: (recepti: *Lotarinška pita s panceto in paradižnikom, *Juha s šunko, *Popečene pokrovače na pesinem pireju, *Ratatouille, *Goveji medaljoni z vinskim sokom in vojvodinjim krompirjem, *Prepelice s česnom, pehtranovim maslom inglaziranim korenčkom)SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Tekmovanje Naj Fala kruh 2017 (recepti: *Pisani kruh, *Mešani rženi kruh, *Ržen kruh z bučnim oljem); DOGODKI: Podelili znak »Ljubljanska kakovost«, Tuševa kuharska zvezda - o finalistih tokrat odločale decimalke!, Njamboljši inovativni kulinarični projekti, Na Gourmet Cup kulinarika in zimske radosti, Leon Pintarič, mladi chef na preizkušnji, Na sukenski regut pridejo z vseh koncev Slovenije!, Goriški radič in nova znamka GoGourmet, Razstava v znamenju Franceta Prešerna - BIC Ljubljana, Sejem GastExpo - tekmovanja, novosti; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Martin Krapež, Boštjan Protner), 4. Salon penečih vin – 65 ocenjenih penečih vin, Parkove vinsko – kulinarične zvezde, Angleška klasika iz 80-ih: koktajl Bramble; OSTALO: koledar dogodkov za marec, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic