Naročilo predhodnih številk

Številka 5, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Maj2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Pri treh ribnikih, Maribor – Mladostna zagnanost v najstarejši mariborski gostilni
*Štajerski “esihflajš” s telečjo ličnico
*Smuč na rižoti s šparglji
*Pujskova ribica in konfit potrebušine
*Hrbet mladega jelena
*Po(ne)srečena pohorska omleta

Chef Giuseppe D’Aquino - Michelinov gourmet večer v Slonu
*
Toast trilje z vodno krešo na omaki Romesco
*Čokolada in maline


IDEJNIKJED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Riba – na krožniku ne miga!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Zamrznjeno-sušena zelišča (recepti: *Zeljne roladice s paradižnikovo pasto, *Skutni kolač z zelišči in limono)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – VinCE 2017, Budimpešta; INTERVJU: Dr. Blanka Vombergar – 18 let plodnega dela je za nami!; Mario Botter – S kakovostnimi in naravnimi sestavinami do dobrega obrtniškega sladoledaSLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Pečemo sladice z jagodami in meliso: (recepti: *Pecivo s skuto, jagodami in meliso, *Vaniljev sonček in kolački z jagodami); DOGODKI: Tuševa kuharska zvezda, Diplomanti živilstva predstavili svoje karierne poti, BIC Ljubljana: Jedi in pivo, od Savinjske doline do ljubljane (recepti: *Ajdov kruh s čemaževim namazom in savinjskim želodcem, *Ješprenjeva solata s šparglji in govejim jezikom, *Mušlni, *Dušen goveji rep, *Čokoladno karamelne košarice s praženimi lešniki), S sladoledom prekmurska gibanica na evropsko prvenstvo, Bela krajina združila ljudi dobrega srca, Festival čokolade Radovljica: od čokolade z zaseko do pralineja z okusom parfuma!, Vila Podvin: čokoladni jedilnik treh dežel; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Breda Drenek Sotošek, Tomaž Leben), Dobrodelno vino »Vasilij Žbogar collection«, 100 let najstarejšega slovenskega vina, 10 let Hiše stare trte v Mariboru, Že dvanajstič v družbi s pinelo, Tudi letos bodo na Vinski vigredi odlična vina, Na WSET osvojili nova znanja o vinu, Gremo na illy!, Večer posebnih piv v Ošteriji Žogica, Barman Tomaž na finale v Prago, Študenti mešali »filmske« koktajle, Negroni: kralj med aperitivnimi koktajli; OSTALO: koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept