Naročilo predhodnih številk

Številka 10, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Oktober2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Tri lučke, Sremič – Pod staro prešo je spet pogrnjena miza
Marinirana postrv
* Bučna juha s smučem
* Telečji priželjc
* Jagenjček na pireju iz jabolka in zélene
* Skutna pena s slivovim sorbetom

ČAS JE ZA JABOLKA:
Čatni iz jabolk, čilija in rozin
* Jabolčno-krompirjev kruh s kumino
* Mesna štruca s panceto in jabolki v javorjevem sirupu
* Vroča ponev s piščancem, jabolčnikom in jabolčnimi kepami
* Mini jabolčno karamelne pite


IDEJNIKJED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Polhi - dobrote vragove paše; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Poper, kralj med začimbami (recepti: *Pikantne ocvrte kozice s papriko in ingverjevo pomako, *Pikantne testenine s papriko in poprovim pestom, *Telečji steak in poprova omaka z inčuni)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Landhaus Bacher, Avstrija; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Pečemo sladice s skuto in jesenskimi plodovi (recepta: *Jabolčne rezine s skuto in orehi, *Rezine z bučo hokaido); DOGODKI: 64. Gostinsko – turistični zbor Slovenije PROGRAM, Pehar suhih hrušk, nov spominek z Vrhnike, Nova generacija Mcdonald's burgerjev, Hrustljavi polnozrnati Manner müsli, Roza oktober v Hoferju, Slovenski dan državnosti na Šrilanki, Med kuharji brez meja, Svetovni gastro vodič Gault&Millau na Hrvaškem, Ecotrophelia - študenti razvili inovativne živilske izdelke, Poenotili recept za prleško gibanico (recept: *Prleška gibanica), Pri Čubru odprli sezono jedi z bučami, Dinner in the sky: nekateri so v zraku uživali, drugi trepetali; PREDSTAVLJAMO: Modima - oskrba gostincev tudi z divjačino, BIC Ljubljana praznuje 70 let, Ko slovenski siri oplemenitijo jedi (recepta: *Pita s paradižnikom in kozjo skuto, *Ledena torta iz albuminske skute); INTERVJU: Boštjan Kozole (Evrosad d.o.o., Krško); V SVETU PIJAČ: Festvina tudi v znamenju novosti, Različni obrazi in potenciali rebule, 50 let ormoške kleti in VIP trgatev, Zgodba o lepoti, ljubezni in kavi, Barman Rok Dobnikar v Švici drugi!, Piña Colada: eksotična osvežitev; OSTALO: koledar dogodkov za oktober, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic, instagram: #revijapetzvezdic