Naročilo predhodnih številk

Številka 12, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Dec2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hotel Grad Otočec – Svečano v novo leto na otočku sredi Krke
*Jelenov tatarec
* Bučna juha s potočnimi raki
* Raviol z lisičkami
* Potočna postrv
* Račje prsi
* Kostanjev mus

ČAS JE ZA:
Domačo praznično pojedino
*Goveji jezik z omako iz gorčice in koprca
* Svinjska terina z rukolo in kislimi kumaricami
* Piščanec, polnjen s pinjolami in brusnicami
* Počasi pečeno jagnječje stegno z grozdnim sirupom
* Hrustljavček s figami in mandlji
* Pikantni božični piškotki

PRAZNIČNI IDEJNIK;JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Ajda - tako dobra, da so ji rekli tudi jeda; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Diši po praznikih (recepti: *Mascarponejeva krema z jagodičjem v kozarcu, *Dušene pomaranče z božičnimi začimbami, *Mini šarkelj z bučnim oljem in jagodami)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Vinska odkritja v dolini Donave; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Čarobne dobrote iz BIC-ove delavnice in knjige (recepta: *Orehove lunice, *Pomarančna torta); Potica malo drugače (recepta: *Orehova potica s suhimi slivami in kandirano pomarančo, *Sočna mandljeva potica v čokoladnem testu); Na BC Naklo predstavili božično-novoletne trende (recept: *Eklerji); PREDSTAVLJAMO: Knjižne novosti; Kuhamo z Rachel Allen (recept: *Božični kolač); DOGODKI: Slovenski kuharji v Pragi četrti, Srečanje gostincev v Portorožu, Goût de / Good France 2018, Kulinarični teater pri Florjanu; V SVETU PIJAČ: SOMMELIERJEV IZBOR (Gorazd Halič, Peter Habjan), 40 let poimenovanja penina, Vinakoper, 70 kozarcev sonca, Slovenski festival vin 2017, Vino Uhudler, gradiščanska in evropska posebnost, Knjiga o vinu izpod peresa Roberta Gorjaka, Znane skupine za Vino Euro 2018!, Vinski dogodki vabijo…, Koktajl: SAZERAC - klasika z absintom; OSTALO: koledar dogodkov za december, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept