Naročilo predhodnih številk

Številka 1, letnik 2018 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Januar2018

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hotel Triglav – Restavracija 1906, Bled - Romantika z vrhunsko kulinariko in mehurčki v kozarcu
*Pisani kornetki (pozdrav iz kuhinje)
*2 x postrv s koromačevo kremo, domačo čebulico in hrenovo peno
*Grahova juha z meto in jogurtovo strjenko
*File brancina na črnih rezancih z belo omako
*Čebulni ragu z dimljeno raco in gosjimi jetri
*Jelenov hrbet v objemu rdečega zelja in malin
*Brezglutenska borovničeva tortica s pasijonko in mango

ČAS JE ZA:
Romantične zimske jedi
*Juha iz popečenih paradižnikov
*Kruh s sirom, timijanom in črnim poprom
*Pečena buča
*Kremni pire z gorčičnimi semeni
*Počasi dušena goveja rebra
*Mlečni napitek z likerjem
*Čokoladni kruh
*Medena jabolčno-cimetova torta

ALI STE VEDELI? O fermentiranih živilih – Kefir, Kombuča, Kislo zelje, Tempeh in miso; JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Zaščitena slovenska potica (+recepti za: *Slovenska potica - orehova z rozinami, *Slovenska potica – orehova, *Slovenska potica – rozinova, *Slovenska potica – pehtranka, *Slovenska potica – pehtranka s skuto); SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Za dober začetek dneva (+recepti: *Domača energijska ploščica, *Žitarice za moč, *Zeleni smuti)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Šeri, posebnež iz Andaluzije; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Iz zrna moka, iz moke kruh (+recepta: *Mešan pirin kruh s papriko, *Bel kruh z rožmarinom in ovsenimi kosmiči); PREDSTAVLJAMO: Dobrodošli v RegensburguDOGODKI: Svečana podelitev diplom na BIC Ljubljana, Začimbne mešanice z okusom daljnih dežel, Prihaja Tuševa zvezdica, AEHT, medalje za strokovnost, inovativnost in timsko delo, Duke Group, krožniki za izbran okus, Sladkor za vsako željo, Mond, nazdravili 10-letnici in uspešnemu letu 2017, Cafova ulica je zaživela, Znak »Izbrana kakovost - Slovenija«, Dan matere Zemlje - pidoči in malvazija, ocvirki in laški rizling, Pri Erfi po novem še več dobrot, Gourmet Cup 2018 – napoved, Recepti vrhunskih kuharjev z izračuni za diabetes, Oblikovalska okuševalnica 2017, Osvojili nova slaščičarska znanja; V SVETU PIJAČ: Vinakoper, odlična vina za odličen namen, V Portorožu 150 odtenkov penečih vin, V Medani postavili »vinsko jelko«, Vinski Univerzum, dobro obiskan vinski festival za mlade, Novi član zlate linije Jeruzalem Ormož, Mathia de Luca – novost iz Kleti Metlika, V spomin Janezu Frelihu, Koktajl: Hot Toddy z ginom; OSTALO: koledar dogodkov za januar, Nagradni igri: Najboljše slovenske restavracije, Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic