Naročilo predhodnih številk

Številka 4, letnik 2018 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Apr2018

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Zorko, Boreci – Prleška tradicija in sodobnost z roko v roki
*Smučev file v objemu bučnic in družbi prleškega štruklja
*Juha iz zelene s polentino kocko in rdečim zeljem
*Oženjeni žganci z jurčkovo omako in slanino
*Langaš z govejim repom, peteršiljevim pirejem in hrustljavo zelenjavo
*Prleška gibanica

PREDSTAVITEV:
Skrivna večerja – Povabilo na kulinarično avanturo
*Marinirana skuša z bučkami, paradižnikom, dehidriranimi olivami in parmezanovo kremo
*Riba in krompirček / fish & chips
*Burger z »black tiger« rakci, sipo, slanino, mangom in meto
*Rebra slovenskega black angusa s cvetačo, rumenjakom in istrskimi tartufi
*Čizkejk z belo čokolado in pasijonko

JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: V enem loncu in iz enega lonca; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Sladko pikanten pridih (+recepti: *Račja bedra z zvezdnim janežem, medom in kuskusom, *Pražen riž z bučkinim čatnijem, *Svinjski medaljoni v česnovi omaki z ohrovtom); PREDSTAVITEV: Čas je za čemaž – Dobrote, ki jih ponudi narava (+recepti: *Kokosova juha s čemažem in ingverjem, *Vloženi čemaževi popki in cvetovi)!; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić predstavlja restavracijo Le Cinq, Pariz – Kreacije pariškega kuharskega virtuoza; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Slano kvašeno pecivo s čemažem (+recepti: *Čemaževa zvezda s porom in sirom, *Svedrčki s slanino in čemaževimi cvetovi); DOGODKI: Znani zmagovalci izbora »The Slovenia Restaurant Awards«, Tuševa zvezdica - 3. predizbor (+recept: *SŠGT Maribor: Skrivni recept pohorskih steklarjev), V vodiču Flos Olei tudi sedem slovenskih oljkarjev!, VSŠ Bled: Tradicija in prihodnost skupaj – na krožniku, Elmontovo druženje s poslovnimi partnerji, Praznik francoske gastronomije tudi v Sloveniji, V Riminiju pokal zmagovalca slovenskim kuharjem, Gremo na čokoladno razvajanje v Radovljico, Nov začetek Kraševe Bonbonière; V SVETU PIJAČ: Moj Baileys trenutek, Jubilejni festival malvazij v znamenju presežkov, Sommelierska selekcija 2018 - letos izbirali tudi vino k prleški gibanici, Zmagovalno pivo: Barut Brewing and Blending, Kamnik, Latte art – umetnine z mlečno peno, Tomaž Fartek ponovno državni prvak! (+recepti: *Večna ljubezen, *JJ style/JJ stil, *Mi amor/Moja ljubezen); OSTALO: koledar dogodkov za april, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic PRILOGA: KATALOG OPREME ZA GOSTINSKE LOKALE IN HOTELE 2018