Naročilo predhodnih številk

Številka 5, letnik 2018 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Maj2018

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hotel Astoria, Bled – Med, žlahhtni košček narave tudi v jedeh

*Zadimljen blin s postrvjim tatarjem in medenim kaviarjem
*Koprivna kremna juha z medenim zvitkom
*Sulec v pršutu s šparglji in limonino medeno peno
*Jelenov hrbet v skorjici na pastinakovi kremi in z medenim pesinim pirejem
*Čokoladno medeno satje na meringi in kamilični sladoled s cvetnim prahom 
*Koktajl »medena pomlad«

Gostilna Jakob Franc, Ljubljana – Krškopoljec, kralj prašičev od rilca do repa

*Pašteta krškopoljskega prašiča z domačim kruhom s čebulno marmelado 
*Juha iz krškopoljskega prašiča 
*Gratinirane zarebrnice krškopoljca z žajbljevo omako in sirovimi štruklji 
*Svinjska ribica v slanini z gobovo omako in polento 
*Pečena čokolada z jabolki


JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Tle se špeglejte lenuhi, pri tej mali, marni muhi!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Viva Italija (+recepti: *Ocvrti ravioli z bučo in origanovim oljem, *Pirini rezanci z rukolo, *Puranja rolada z zeliščno omako in žafranovo rižoto)PREDSTAVITEV: Na kulinarični sprehod v Frankfurt in LeipzigPOTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić predstavlja restavracijoLe Cinq, Pariz, 2. del – Kreacije pariškega kuharskega virtuoza; ČAS JE ZA...Bezeg (+recepti*Bezgova torta z medom, *Bezgov sirup, *Ocvrti bezgovi cvetovi); INTERVJU: Erik Van Der Veken – Čokolada je kot slikarsko platno; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Enostavna rešitev za bogatejši okus kruha (+recepta: *Beli kruh z makom, *Pšenični kruh s pirino moko in semeni); DOGODKI: Ferfud letos v znamenju BBQ, Kulinarična Nemčija za vsak okus, Prireditve vabijo, Okusi Mediteran!, Predstavljena hrvaška izdaja vodiča Gault&Millau, Kulinarične Haloze, blagovna znamka v razvoju, Festival čokolade Radovljica, Fala kraljica je postala rožičeva potica (+recept: *Rožičeva potica); V SVETU PIJAČ: Čas plemeniti Istrske rubine, Pri Jezeršku slavili dvojni jubilej, Ocenjevanje Vino Ljubljana, Častitljivih 50 let Metliške črnine,  Predstavitev italijanskih penečih vin, Pivovarna Loo-blah-nah, Ljubljana, Pivovarska stroka vse bolj povezana, Študenti tekmovali v mešanju pijač; OSTALO: koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju Medeni kviz; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept