Naročilo predhodnih številk

Številka 12, letnik 2018 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Dec2018

HOTEL SLON – RESTAVRACIJA SLON 1552, LJUBLJANA
Hotel in restavracija, ki dihata z mestom

*Zelenjavna pravljica s tofujem 
*Razstavljen črni raviol s kapesanto in gamberi 
*Losos z ajdovim hrustljavčkom in kremo iz zelene in hruške 
*Jagnječje krone v pistaciji z zelenjavo, črno sojo in jurčki 
*Sladica Mandarina z belo čokolado


KORONA, KRANJSKA GORA 
Prenovljen igralniški in kulinarični raj v objemu Alp

*Marinirana tuna s sezamom, kremo iz gomoljne zelenjave in sojino omako 
*Nežno pekoča hrenova kremna juha s hrustljavo kraško panceto 
*Račja jetra z reduciranim portom na pireju iz koromača in zelenega jabolka 
*Telečji file v tartufovem ovoju z jurčkovim raviolom in tartufovo peno 
*Pena bele čokolade s cimetom in pistacijo


PRAZNIČNI IDEJNIK; JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Naj bo celo leto kruha!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Naj zadiši po praznikih (+recepti: *Kostanjeva božična drevesca s čokolado, *Jabolčno kuhano vino, *Pečen jabolčni tiramisu)PREDSTAVITVE: Evrosad - Nove sorte jabolk in hrušk navdušujejo kupce in kuharje!; Kulinarična Nemčija - Božični sejmi niso le medenjaki in kuhano vino; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Ni praznične mize brez domače potice! (+recepta: *Orehova potica s suhimi hruškami, *Makova potica z bučo in rozinami); Čas je za novoletno torto (+recept: *Črni gozdiček); DOGODKI: Gault&Millau Slovenija 2019 - dobili najboljšega chefa in tudi natakarja leta!, Podjetje Go-st na novi lokaciji, S Shambalo na obalo, Po mlečni, temni in beli še rubinasta čokolada!; V SVETU PIJAČ: Klet Krško: ob 90-letnici z novim enologom in izdelki, Slovenski festival vin v novi preobleki, Klet Vipava: nova linija vin napoveduje svetlo prihodnost, KOKTAJL: Novoletna pravljica (Rok Dobnikar); INTERVJU: Jože Rozman – Vino me je začaralo in očaralo; OSTALO: koledar dogodkov za december, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju „OKUSI SVETA - pari“; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept