Naročilo predhodnih številk

Številka 1, letnik 2010 (3,50 €)

Revija Pet zvezdic, številka 1, letnik 2010

Odlična gostinska ponudba:

Pri Florjanu (Maribor)

  • Florjanova domača pašteta
  • krompirjeva kremna juha z drobnjakom in praženimi lešniki
  • domači njoki z divjačinskim ragujem
  • v slanino “pata negra” ovit pljučni file na rostiju iz krompirja in zelene
  • krompirjev cmok, polnjen s kostanjevim pirejem, na angleški kremi

Istranova (Padna)

  • radič s panceto in mandlji
  • paštafižol
  • rezanci s klobasnim nadevom
  • ombolo s panceto in rožmarinom
  • orehova torta in mascarpone krema z meto

Iz slaščičarske delavnice:

Sladka Julija (Hit Alpinea, Kranjska gora)

  • tortica iz ajdove kaše, kuhane v planinskem čaju, s pehtino marmelado in čokolado s smrekovo esenco
  • vroči hruškovi krapci “Planica 2010”
  • paradižnikova krostata z mascarpone kremo
  • hišni tartufi z bučnicami, vaniljevo omako in pestom iz pinjol

Začimba meseca: poper; Teme/predstavitve: Kulinarika in dizajn, Slovenski festival vin, Zmaga slovenskega barmana na Madžarskem, Zvezdice žarijo…; Dogodki: Blejski študentje tekmovali v Dubrovniku, Ustanovljeno primorsko omizje slow food, Abstrakcija okusov v Borboni, Grad otočec v prestižnem združenju, Prvi diplomanti živilstva na BIC-u, Na obisku v novi kleti Zlati grič…

Pošljite recept