Naročilo predhodnih številk

Številka 5, letnik 2010 (3,50 €)

Revija Pet zvezdic, številka 5, letnik 2010

Odlična gostinska ponudba:

Slavkov dom (Golo brdo pri Medvodah)

  • postrv v marinadi
  • koprivna juha s čemažem in regrat s kranjsko klobaso
  • rižota s šparglji in morskimi kozicami
  • svinjska ribica z zelenim poprom in pirejem iz sladkega krompirja
  • bezgovi in pehtranovi štruklji z vinskim šatojem

Stara pravda (Brežice)

  • žrebičkova pašteta v objemu karpača in paradižnik s pestom iz oliv in kaper
  • sirova juha
  • hobotnica v papirnati srajčki s pomarančo, šparglji in rožmarinom
  • spomladanska tortica iz govejega fileja, bučk in mladega krompirja
  • višnjev “zavitek” s čokoladno peno

Začimba meseca: pehtran; Teme/predstavitve: “Pomivalni stroj Winterhalter ni vprašanje prestiža”, Olium - nove razsežnosti slovenskega oljčnega olja, Do dobrih testenin s kuharsko šolo barilla, Rodica - refošk je “brioso”, malvazija pa “luminoso”, Klub gostinskih veteranov, Belokranjska pogača z evropsko zaščito, Vina k jedem s šparglji, Z daljinskim naročanjem tudi nad recesijo; Dogodki: Združenje Chic tudi v Sloveniji, Barmani za Pokal Bleda, Festival malvazije, Srečanje sommelierjev na Škalcah (Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije), Tuševa kuharska zvezda (predtekmovanje v Radovljici), Pomladno vino in dobrodelnost, Jubilejni kulinarični večer pri Repovžu, Mojstrstvo izbranih sestavin (Gostišče Vovko), Kuharjev kulinarični večer na Bledu, Vinar Gangl pri Vitezu…

Pošljite recept