Naročilo predhodnih številk

Številka 6, letnik 2010 (3,50 €)

Revija Pet zvezdic, številka 6, letnik 2010

Odlična gostinska ponudba:

Kaval (Tacen)

  • karpačo hobotnice na posteljici s čemaževim pestom z baziliko
  • poletna vitaminska juhica
  • olivni lističi (testenine) po arensko
  • file piranskega brancina s škampovim “ptičkom” na bučkinih rezancih
  • Emina rolada maskarpone z briškimi češnjami

Ribič (Seča)

  • karpačo marinirane tune na blitvini posteljici z marmelado iz zelenega paradižnika
  • jakobove pokrovače v slanini na cvetu artičoke
  • njoki s tartufjim nadevom in v omaki iz morskih kozic
  • file piranskega brancina v solnem cvetu z mladim krompirjem in špinačo
  • ocvrte češnje in akacijevi cvetovi, preliti s staranim balzamičnim kisom

Začimba meseca: kurkuma; Teme/predstavitve: Porcelan in ostala namizna oprema, Santomas - vina in vinski turizem, Slovenski nagrajenci Decanter 2010, Gerard Basset - svetovni prvak med sommelierji, Riedel fino uglašeni vinski kozarci, Torte v znamenju nogometa, Kogast - 50 let lastnega razvoja…; Dogodki: Janez Bratovž na rdeči preprogi, Izšel gostinski slovar, “Grand tour of taste” v Sloveniji, Tuševa kuharska zvezda (finalno tekmovanje v Kopru), Na Marku podelili diplome novim sommelierjem (Društvo Sommelier Slovenije), Festival vipavskih vin in dobrot, Naj špargljev krožnik 2010, Diši po Prekmurju…

Pošljite recept