Naročilo predhodnih številk

Številka 4, letnik 2011 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Revija Pet zvezdic, številka 4, letnik 2011

Odlična gostinska ponudba:

Restavracija solni cvet, Sečoveljske soline
Marinirane lovke hobotnice z regratom
Riževa tortica z divjimi šparglji in brancinovim „jadrom“
Raviol, nadevan s treviškim radčem, v škampovi omaki
Piranski brancin na solnem žaru s krompirjevo zloženko
Raztresena istrska kremšnita s figo

Gostinstvo Marche, Lom I
Sadna pita
Sezonsko sadje na kremi iz pasirane skute
Lojzetove rezine z jabolki in čokolado
Skutna torta s svežimi jagodami

Tema meseca - Velika noč:

Šola se predstavi - Ad formandum
Lahka žolca in pečeni pršut
Goveja juha s štrukeljci
Palačinke s srno in hrenovo omako
Vipavski mlinci z brokolijem
Janjčkova rolada s koprivami
Jagode s pistacijevo peno

Čokoladna velikonočna presenečenja

Teme/predstavitve: SIR - 2. del (Združenje kmečkih sirarjev Slovenije); Začimbi meseca: Drobnjak in timijan - recept za zeljne krofe s čebulno omako;  Potujem, jem in pijem: Restavracija Gordona Ramsaya, London; Kuharska tekmovanja: Slanikova razstava, Tuševa kuharska zvezda - 3. predtekmovanje ; Predstavitvi: KZ Krško - S cvičkom do kulinaričnih užitkov; gostinec.si; Pivoznanstvo: En krožnik hrane, prosim! In Memoriam - Janez Štrukelj; Dogodki: Kapela – 90 let kleti; Letni zbor sommelierjev na Ptuju; Izbor vin Špargelj 2011; Odlična kakovost kruhov; Pivški piščanec z omega 3; Urbajs in Krištof pri Repovžu; Vino + siri = harmonija; Iz Slovenije z ljubeznijo; Slovenski zelenjadarji; Predstavitev francoskih pijač; Brda tudi v Ljubljani; Blejska šola ima zvezde; Zlate medalje splitskega ocenjevanja vin; Srebro za slovenski chardonnay; Inovativni štajerski prigrizki; Jajčna roladica z bučno majonezo; Novosti iz pivovarne Laško; Pokušina nemških in belgijskih piv; Znanstveni razvoj modelov živil;  V znamenju malvazije, istrske kraljice!; Festival tudi v znamenju nogometa ... Ostalo: Idejnik, koledar dogodkov, nagradna igra, dodatne vsebine na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

PRILOGA: Katalog gostinske opreme 2011

Pošljite recept

Revija Pet zvezdic, številka 4, letnik 2011, katalog

V Katalogu gostinske opreme 2011 objavljamo seznam podjetij, njihovo ponudbo ter kontaktne podatke za področja:

  1. PROJEKTIRANJE IN OPREMLJANJE KUHINJ TER GOSTINSKIH LOKALOV
    (termična in hladilna oprema, pomivalni stroji, barski in kavni aparati, točilni pulti, gastro posoda, projektiranje, svetovanje, montaža, servis, ...)
  2. PEKARSTVO, SLAŠČIČARSTVO IN SLADOLEDARSTVO
    (aparati, tehnološke rešitve, servis, surovine,…)
  3. POHIŠTVO, KLIMA IN PREZRAČEVANJE
    (notranje in vrtno pohištvo, senčniki, grelci, klimatizacija in prezračevanje, alarmni sistemi, bazeni, igrala, ...)
  4. DROBNI NAMIZNI IN KUHINJSKI INVENTAR, EMBALAŽA
    (porcelan, kozarci, pribor, kuhinjski pripomočki, inventar za finger food in catering, embalaža, ...)
  5. TEKSTIL IN NEGA TEKSTILA
    (pralni, sušilni in likalni stroji, delovna obleka in obutev, namizni prti, zavese, prevleke, posteljnina, brisače, ...)
  6. TISKOVINE, DEKORATIVNI IN PROMOCIJSKI IZDELKI
    (jedilni in vinski listi, dekorativni namizni in drugi elementi, papirnate serviete, promocijske table, ...)
  7. INFORMATIKA, PROGRAMSKE IN STROJNE REŠITVE
    (programske in strojne rešitve za gostinstvo, blagajne, tiskalniki, daljinsko naročanje, ...)
  8. ČISTILNI SISTEMI IN ČISTILA, SANITARNA OPREMA
    (pripomočki in aparati za čiščenje, servis, oprema za higieno, čistilna in dezinfekcijska sredstva, predpražniki, …)