Naročilo predhodnih številk

Številka 5, letnik 2011 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Revija Pet zvezdic, številka 5, letnik 2011

Odlična gostinska ponudba:

Vino in turizem Belica, Goriška Brda
Raviol z divjim hmeljem in lešniki
Zeliščna frtalja z belo polento
Ocvrt pršut na regratu
Ladjice iz testa s telečjim ragujem na brokolijevi omaki
Jogurtova strjenka z marelično marmelado

Lunch Cafe Marley & Me, Ljubljana
Paradižnik z mozzarello
Tagliata na rukoli z dimljenim sirom
Tuna v sezamu na zelenjavi in mediteranski omaki
Solata s piščancem in ameriškim prelivom
Losos s poprovo skorjico in medeno gorčično omako

Okus meseca:

Ekstravagantni špargljevi prigrizki
Špargelj z lososom v pršutovem ovoju z gorčično-limetino omako
Jakobova pokrovača v rdeči pomaranči s špargljevim pirejem in z belo peno
Tatar lososa in špargljev na marinirani rdeči pesi z jabolčnim želejem
Kraljevi raki v špargljevem ovoju s paradižnikovim čatnijem in feto
Šparglji s pirejem zelene solate in »peskom« iz rdeče pese
Nadevana jajčka z mavrahi, šparglji in čipsom
Mus bele čokolade z beluši na krhkem testu z omako iz kumkvata
Sladki »suši« s šparglji v malinovem objemu

Teme/predstavitve: OLJČNO OLJE - Oljčno olje, balzam za dušo in srce, Festival zlate oljčne vejice; Začimba meseca: Bučna semena - Tortica z bučnim oljem in semeni ter jagodami;  Potujem, jem in pijem: Restavracija St. John, London; Kuharska tekmovanja: Tuševa kuharska zvezda - FINALE ; Koktajli - priprave na poletje: Intervju z Alešem Ogrinom, Martini Rosato Royal, Martini Bianco; Pivoznanstvo: Za dva vrčka piva - točenega ali ustekleničenega?! Iz slaščičarske delavnice: Gostinstvo Marche, Lom I (2. del), recepta za Torto iz skute in pšeničnega zdroba inTorto z vaniljevo kremo in ananasom; Dogodki: Sommelierji obiskali VinItaly, Zapeljiva vina štajerske pomladi, Visoki predstavniki ASI v Sloveniji, Iz kotličkov je dišalo, Okronali Mlečno kraljico Zelene doline, Visoka kakovost soka Rauch, Razkošje v kozarcu - Drappier, Sommelier in njegov pomen, Novi načrti v Košakih, Ana Roš predavala na blejski šoli, Ljubiteljski sommelierji prejeli diploma, Novo: Žitove Kruharne, Spominčice izbrale pomladno vino, Montana po novem Brancott Estate, Ledena sadna novost iz Fructala, Zaris podelil diploma,… Ostalo: Idejnik, koledar dogodkov, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.
Katalog gostinske opreme 2011 - Dopolnitev k aprilski prilogi

Pošljite recept