Naročilo predhodnih številk

Številka 6, letnik 2011 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Revija Pet zvezdic, številka 6, letnik 2011

Odlična gostinska ponudba:

Gostilna Na griču, Sveta Trojica
Dimljena gosja prsa na radiču s krompirjem
Grahova juha s poširanim prepeličjim jajčkom
Domače testenine z jurčki in filejem postrvi
File zajčka z žajbljem in ribezovo omako
Sladka jagodna pot

Gostilna Pri Emilu, Vanganel
Škampov karpačo s kalčki in rdečo pomarančno
Koprivni ravioli z nadevom iz hobotnice in janeževo omako
Pikantne kraljeve kozice z ingverjem na zeliščni polenti
Brancin s tartufi v trtinem listu z refoškovo omako
Sadna zmrzlina

Okus meseca:

Jagodičje - Zapeljivke zgodnjega poletja
Marmelade, v kozarce ujeti sadni okusi
Češnjeva marmelada z bezgovimi cvetovi
Džem iz marelic in borovnic
Marmelada iz kivija, jagod in malin z meto

Tema meseca: SIR - Kako ga pravilno postreči?; Začimba meseca: Vanilja - Češnjevi paradižniki s karamelo in vaniljevim sladoledom; Potujem, jem in pijem: Švica - veliko več kot zgolj siri!; Ocenjevanje: Slovenski nagrajenci Decanter 2011; Koktajli: Hladni kavni napitki (Ritorno, Granita al caffe, Cappuccino freddo, Coffee time), 33. Pokal Bleda (Pomarančni punč, Skušnjava, Sladka Smetana, Jack Sparow, Šepet mehurčkov, Vabriga, Princess Catherine); Pivoznanstvo: Štirje (in pol) pogoji kakovostnega točenega piva; Dogodki: Festival: Okusi Vipavske 2011, Izbrali najboljšo špargljevo jed, 15. let Društva kuharjev in slaščičarjev, Odkrivali etnološke in kulinarične značilnosti, Vabljeni na češnje v Goriška Brda, Blejska šola ima tisočega diplomanta, A la carte restavracija v nekdanji ''kapeli'', Vinska reprezentanca Slovenije vabi, NOVO: Restavracija Proteus, Erzetičevi imajo vino iz amfor, Grad Tabor Laško ponovno živi in diši,… Ostalo: Idejnik, koledar dogodkov, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept