Naročilo predhodnih številk

Številka 11, letnik 2011 (3,80€; za naročnike 3,50€)

November 2011

Odlična gostinska ponudba:
Turistična kmetija Saksida, Zalošče
Panceta na beli paradižnikovi peni
Šelinka s sušenim pršutom
Zdrobov cmok s špinačno omako
Potrebušina z rdečim zeljem
Kostanjeva krema s kakijem

Gostišče Kračun, Loče
Losos na rukolinem pestu
Kostanjeva juha
Tuna s česnovo zeliščno skorjico
Jagenjček s praženim krompirjem
Sivkin creme brulee s čok. moussom

Zdravje na krožniku:
Zdrava martinova pojedina
S kostanji nadevam file gosi, rdeče zelje v ohrovtovem listu in pirini mlinci
Puranove culice v kostanjevi omaki

Okusi meseca: Prihajajo mlada vina, Krst mlade portugalke, Vabljeni v pomurske gostilneZačimba meseca: Čebula - Hrustljavi smuč na čebulni omaki; Potujem, jem in pijem: Beograjska gostoljubnost; Koktajli: Špela peta na tekmovanju barman (I feel love); Tema meseca: Prve gostinske hiše z znakom Gostilna Slovenija; 58. GTZ Slovenije: Nagrajenci tekmovanj, Znanje dijakov na preizkušnji, Priznanja zbornice, Osnovnošolci na Zlati kuhalnici, Novosti za gostince in hotelirje; Pivoznanstvo: Pivo, vino in manjkajoči člen; Dogodki: Trgatev za vino prijateljstva, Desetletnica Hiše Koželj, Prvi sommelierji z nac. poklicno kvalifikacijo, VinDel - doživetje okusov četrtič, Novo: penina Bagueri Brut in Rose, Konec zamudnega vnašanja dobavnic, Trgatev za žlahtni Teranton, Okusi skozi obliko, 1. del; Ostalo: Idejnik, koledar dogodkov za november, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.