Naročilo predhodnih številk

Številka 2, letnik 2012 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Februar 2012

Odlična gostinska ponudba:
Gostilna Pri Kuklju in Peka Kukelj
Kolerabin namaz, nadevana rdeča pesa in porova testenica
Suha juha s koruznim sukanjem, špehovka
Kašnato meso v ovoju kodrastega ohrovta
Jabolčno kislo zelje z brinovimi jagodami
Nadevan prašičkov vrat in kisla repa s fižolom
Svinjska trebuševina s svinjsko ribico in čebulno omako
Pustno cvrtje (krofi, flancati, miške)

Gorsko turistični center Golte
Mohot na solatni posteljici s savinjskim želodcem
Gobova kmečka juha
Mesni žlikrofi z ocvirki
Rokovnjaški zrezek v omaki z zelenim poprom
Jabolčni zavitek 

Zdravje na krožniku
Pust, zdravih ust
Nadevana svinjska šunka z dušeno kislo repo
Lahka solata z riževimi rezanci, ohrovtom in tunino

OKUSI MESECA: Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo; Dijaki kuhali in pekli z medom (Sadje v medenem likerju z meliso, Krema z medom v kozarčku, Kefirjeve solzice z medom, Medeno sadje v medeni košarici, Medena potica); ZAČIMBA MESECA: Česen - Svinjski medaljoni v česnovi omaki z ohrovtom; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Praznični Dunaj - 2. del; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Pravi francoski rogljiček zahteva znanje (postopek priprave za francoski rogljiček); PREDSTAVITEV: Kartica Tuš Cash&Carry, Noži Kasumi; V SVETU PIJAČ: Je peneča medica slovenska iznajdba?; Družinski vinarji družno naprej; Valentinova razvajanja s kavo (Kaiser Kava, Cesarjev poljub, Kokosove sanje, Valentinova kava); DOGODKI: Ustanovitev Aktiva prehranskih delavcev, Paloma izdelala inovativno servieto, Visoko priznanje za gostilno Pri Lojzetu, Jezerškovi zazrti v nove izzive in koncep "O", BIC Višja strokovna šola ima stotega diplomanta, Predstavitev kulinarike Vivo na Conventi, Kje imajo najboljše picopeke? OSTALO: Idejnik, koledar dogodkov za februar, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept