Naročilo predhodnih številk

Številka 5, letnik 2012 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Maj 2012

Odlična gostinska ponudba:
Hotel in dvorec Lambergh, Begunje na Gorenjskem
Grižljaji (finger food)
Spomladanski solatni krožnik
Koprivna juha s skutnim žličnikom
File zlatovčice na ješprenovi »rižoti«
Zajčkov krožnik s korenčkovimi njoki
Kutinova rezina z malinovim sladoledom

Restavracija Rizibizi, Portorož
Jastogova solata s hruško in hrustljavim pršutom
Sipina carbonara
Raviol s kozicami, gosjimi jetri in črnim tartufom
File piranskega brancina z divjimi šparglji
Pomarančni mousse 

OKUSI MESECA: Prvi večer »Trije kuharji« na Bledu (Zadimljeni kraljevi raki na pireju, Kroparska žonta na polenti s tartufi, Trikrat jagnje); V Maximu večer vrhunske kulinarike (Morski ježek z nadevom); PREDSTAVITEV: Kakovost Kogastu odpira vrata na tuje trge; ZAČIMBA MESECA: Žafran - Žafranov kolač s kandiranim sadjem; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Sonce Južne Afrike, 3. del; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Zapeljive sladke košarice s sadjem; V SVETU PIJAČ: Zagreb v znamenju vina in kulinarike, Šesti festival vin v Šempasu, Poučna delavnica Vino in fondi, Oranžna vina - osebna in posebna, Cider Adam, nova pijača poletja, Študentje tekmovali v mešanju pijač, Dobili novega barmanskega državnega prvaka, Barmanska abeceda D, E, F, Pivoznanstvo; DOGODKI: Turizmu pomaga lastna glava, Novi trendi vrtnega pohištva, Ocenili kakovost pekovskih izdelkov, Okus Španije v Rožmarinu, Leteči kulinarični circus, Proslavili Džonijevih osemdeset, Ko se pride japonski kuhar učiti kuhati po slovensko, Podravka Gastro in Mainardi - vse za gostince; OSTALO: Idejnik, koledar dogodkov za maj, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept